heralekk Napisano 19 Grudzień 2019 Share Napisano 19 Grudzień 2019 Witam proszę o id guzika ponieważ pierwszy raz się z takim spotkałem,ale myślę że jest Pruski. Guzior jak na swoje wymiary jest ciężki,jakby wypełniony w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 19 Grudzień 2019 Share Napisano 19 Grudzień 2019 może francuski guzik wojskowy.Jest sygnowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heralekk Napisano 19 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2019 3 godziny temu, czestar napisał: może francuski guzik wojskowy.Jest sygnowany? Żadne sygnatury nie wyszły po wstępnym myciu wodą z mydłem. Na pierwszy rzut oka myślałem że to Pruski bo u mnie zazwyczaj Prusaki wychodzą. Lecz powiem szczerze że myśl o tym że to francuski też była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasimir REX Napisano 19 Grudzień 2019 Share Napisano 19 Grudzień 2019 Bardzo przypomina Francuskiego guzika wojskowego tak jak pisał Czestar.Na odwrocie powinno pisać Paris jakieś gwiazd, coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 19 Grudzień 2019 Share Napisano 19 Grudzień 2019 Nie musi być napisu Paris. Mam co prawda jeden z napisem Paris ale mam też jeden z napisem S.B.C 20 (20 to oczywiście średnica guzika). Są różne które wyglądają bardzo podobnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heralekk Napisano 20 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2019 23 godziny temu, czestar napisał: może francuski guzik wojskowy.Jest sygnowany? Oto chodzi ze nie ma żadnych sygnatur,a guzik jest naprawdę w ładnym stanie i myślę że niemożliwe jest żeby się starły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 20 Grudzień 2019 Share Napisano 20 Grudzień 2019 Po 1871r. w wielu miejscach Prus pracowali francuscy jeńcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.