bialawy Posted December 2, 2019 Posted December 2, 2019 Witam Wpadło mi w ręce takie oto coś tzn guzik z napisem OUR OWN MAKE i mała gwiazdką o średnicy 18mm i wpinka z gwiazdą Dawida wielkości 26mm po najdłuższej przekątnej. Może ktoś spotkał się z czymś podobnym? Będę wielce zobowiązany za wszelkie wskazówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam
heralekk Posted December 2, 2019 Posted December 2, 2019 Z tego co udało mi się wyczytać na anglojęzycznych forach guzik może być ciekawy,tłoczony prawdopodobnie w Australii dla jeńców wojennych głównie z Niemiec oraz Austrii którzy znajdowali się w obozach w południowo wschodniej Azji oraz samej Australii. Datowanie 1914-1918 A wpinka jeżeli nie posiada żadnych bić może być współczesna,dużo tego na necie
bialawy Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Po dokładnym doczyszczeniu dopatrzyłem się bicia na uszku od wpięcia igły. Muszę tylko dorwać lepszy aparat żeby z makro zrobić zdjęcie. Wygląda jak bicie z trzech liter. Postaram się później wrzucić. Co do guzika to trafiłem na podobne informacje tylko aż trudno mi w to uwierzyć. Pozdrawiam
bialawy Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Załączam 4 zdjęcia dokładniejsze wpinki z gwiazdą Dawida. Na uszku widać bicia ale nie mogę ich rozszyfrować (zdjęcia robione bez makro gdyż aparat w telefonie nie posiada tej funkcji). Może ktoś spotkał się z podobnym elementem? Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji Pozdrawiam
Tyr Posted December 5, 2019 Posted December 5, 2019 Srebro niemieckie próba 800. Stawiam na okres wykonania przed 1 wś
bialawy Posted December 5, 2019 Author Posted December 5, 2019 Ale byłoby... niemieckie srebro na żydowskie gwiazdy Dawida... czym można doczyścić i ew. sprawdzić czy to na pewno srebrne Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.