wanilapl Napisano 30 Listopad 2019 Napisano 30 Listopad 2019 Witam ! Wpadlo mi w rece na gieldzie staroci pare drobiazgow. Raczej sa orginalne.... wg zapewnien sprzedawcy... Interesuje mnie cos wiecej na ten temat. Sa to przedmioty personelu pomocniczego - jakiego dokladnie ? Owalna blacha to nie jest chyba niesmiertelnik ?
takafura Napisano 1 Grudzień 2019 Napisano 1 Grudzień 2019 W dniu 30.11.2019 o 01:22, wanilapl napisał: Wojenna Pomoc Zimowa 1941/42 (3. Kriegswinterhilfswerk des deutschen Volkes 1941/42). Zbiórka uliczna w całej Rzeszy w Dniu Wehrmachtu http://www.whw.porcelanki.net/readarticle.php?article_id=80
pawel_breslau Napisano 2 Grudzień 2019 Napisano 2 Grudzień 2019 Jeśli chodzi o żółtą opaskę http://www.germanbunker.pl/umundurowanie2/opaska 2-1/opaska2-1.html Pozdrawiam.
pawel_breslau Napisano 2 Grudzień 2019 Napisano 2 Grudzień 2019 Daj lepsze zdjęcie tej przywieszki. Porób dokładne fotki tych różnych części metalowych przypiętych do taśmy. Tam są jakieś słowa, które mogłyby pomóc w rozwiązaniu tej zagadki.
abcd Napisano 2 Grudzień 2019 Napisano 2 Grudzień 2019 Przywieszka to dewizka członka korporacji akademickiej - burschenschaftu , z sieci "Dewizka (szatynelka) – wisiorek przypinany do zegarka, kawałek bandy korporacyjnej z wygrawerowanym herbem na środku, na odwrocie dedykacją od ojca korporacyjnego."
wanilapl Napisano 7 Grudzień 2019 Autor Napisano 7 Grudzień 2019 Dodatkowe fotki.... napisy francuskie co jest dziwne ze znalazly sie z opaskami Wermachtu
bjar_1 Napisano 30 Listopad 2019 Napisano 30 Listopad 2019 Ostatnie - nieśmiertelnik niemieckiej łączności.
Pytanie
wanilapl
Witam !
Wpadlo mi w rece na gieldzie staroci pare drobiazgow. Raczej sa orginalne.... wg zapewnien sprzedawcy...
Interesuje mnie cos wiecej na ten temat. Sa to przedmioty personelu pomocniczego - jakiego dokladnie ?
Owalna blacha to nie jest chyba niesmiertelnik ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.