galeonik Napisano 24 Czerwiec 2019 Napisano 24 Czerwiec 2019 Marokańska turystyczna fantazja na temat j północnoafrykańskiej wersji dżambli (jambyia - patrz wyszukiwarka google), etnicznego islamskiego puginału. II połowa XX wieku/ XXI wiek. Wersja ta zwana jest także Koummya i pochodzi z południa kraju. Przyznam , że tak wymyślnej rękojeści to jeszcze nie widziałem. Głownia zapewne z kawałka płaskownika.
Erih Napisano 24 Czerwiec 2019 Napisano 24 Czerwiec 2019 41 minut temu, galeonik napisał: Marokańska turystyczna fantazja na temat j północnoafrykańskiej wersji dżambli (jambyia - patrz wyszukiwarka google), etnicznego islamskiego puginału. II połowa XX wieku/ XXI wiek. Wersja ta zwana jest także Koummya i pochodzi z południa kraju. Przyznam , że tak wymyślnej rękojeści to jeszcze nie widziałem. Głownia zapewne z kawałka płaskownika. No właśnie głownia to nie jest kawałek płaskownika, tylko mocno zniszczona kowalska robota. Produkty pod turystów mają głownie wykonane na glanc, z jednego kawałka. Jak na moje oko, produkt lokalny, składany ze starych i niezbyt starych elementów.
toyotomi Napisano 23 Czerwiec 2019 Napisano 23 Czerwiec 2019 Czołem. Okrutna cepelia - i niekoniecznie stara. pzdr. stani
Erih Napisano 23 Czerwiec 2019 Napisano 23 Czerwiec 2019 Bliskowschodni składak od sasa do lasa. Ale przynajmniej nie jest to Denix. PS Pochwa i sama głownia wyglądają ciekawie.
toyotomi Napisano 23 Czerwiec 2019 Napisano 23 Czerwiec 2019 Czołem. 46 minut temu, Erih napisał: Pochwa i sama głownia wyglądają ciekawie. .......??? Co do pochwy, można by przymknąć oko - ale głownia...? pzdr. stani
Erih Napisano 24 Czerwiec 2019 Napisano 24 Czerwiec 2019 13 godzin temu, toyotomi napisał: Czołem. .......??? Co do pochwy, można by przymknąć oko - ale głownia...? pzdr. stani Czołem. Pochwa wygląda na porządną robotę. Zaś co do głowni, moim zdaniem kowalska robota, niezbyt nowa, i z innej bajki.
Pytanie
Kabi
Co to za noz moze ktos podpowie
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.