Domino(*) Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 wydzielając szkodliwe spaliny, które są zagrożeniem dla życia ludzi:PPA tak na serio?
Lobo26 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 jak nic jeszcze tym gliniarzom pomnik za tę akcję wystawią
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Swoją drogą jest to granat nasadkowy do garłacza niemieckiego pozbawiony ogi"
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Swoja droga nazywa sie to Grosse Gewehrpanzergranate40
1AIR1 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Nie jestem zbieraczem tego rodzaju fantów.Ale jestem przerażonym obywatelem RP.Jeżeli Policja identyfikuje pojemnik po masce gazowej jako broń niebezpieczną , mało tego podlegającą konfiskacie-zdjęcie, oraz to co czytam z podpisu na zdjęciu-Komendant prezentuje", to zastanawiam się KTO?wydał tym Panom certyfikat do pełnienia służby w Policji.Jeżeli Ja mam powierzać swoje bezpieczeństwo człowiekowi który nie widzi różnicy między pojemnikiem a Jamnikiem ( z całym szacunkiem dla zwierząt} to mam pytanie .....czy on wie do czego służy suwak w rozporku.I jeszcze jedno pytanie.......na co i po co ja płacę podatki?
Romel79 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 O choliera ! stoi u mnie taka puszka po masce , jestem przestępcą ! idę robić paszport i uciekam zagranice ! hehehehehe pzdr
Lobo26 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 certyfikat do pełnienia służby w Policji kupili sobie u ruskich na bazarze - cały karton (dla calej komendy) to i jeszcze zniżkę dostali za taką duzą ilość :)a pojemniak od gaz-maski to rzeczywiście broń niebezpieczna bo np. mozna rzucić nią albo postraszyć (wpadasz do jubilera kładiesz pojemnik na ladzie i krzyczysz - mam pojemnik po gaz-masce i nie zawacham sie go uzyć, wiec dawac kosztownosci ; a sprzedawca umiera ze śmiechu) innych zastosowań nie znam... ;)
mp Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 u mnie tez stoi ,troszke zardzewiała ale coz jestem przestepcą i tyle :(((
jack61 Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Za zardzewila dostaniesz wyrok o poBowe mniejszy
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Mam pojemnik po masce i kilka łusek. Wydrukuję artykuł i zgłoszę się na policję z pojemnikiem i powiem im, że nie wiedziałem, że mam takie niebezpieczne coś i chcę oddać itd. Potem będę ich zasypywał pismami domagającymi się ekspertyzy itd. Jednym słowem strajk Włoski.
MK Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 A może by tak do każdej znalezionej łuski wzywać saperów?Jak już znajdziemy stanowisko MG gdzieś w środku lasu, zbieramy łuski, idziemy najgłębiej w dzikie i niezbadane ostępy leśne, zapamiętujemy drogę, rzucamy jedną łuskę pod liście, idziemy dalej, następna na glebę i tak do wyczerpania zapasu plecaków i reklamówek całej 15-osobowej ekipy. Po czym co dwa dni dzwonimy i mówimy o pełnym lesie arcygroźnych niewypałów. Za każdym razem saperzy wracają z jedną łuską.Albo: zgłaszać na policję co dzień jakąś oficjalnie wykopaną podczas prac w ogródku pestkę" do pepeszki. Chyba muszą to zaprotokołować? No to niech mają zajęcie, hehe.Niech tak kilka osób w Gminie zrobi, a skończy się aż takie znaczenie niewypałów. Jak was Policja znów zobaczy to będzie:- A trzymaj Pan to, to nie jest niebezpieczne i nie przynoś Pan tego na komisariat, bo to nie ma co protokołować!A jeśli złapią was za np. przekroczenie prędkości to trzeba rzucić hasło:- Wpadnę do was jutro. Będę chciał zgłosić niewypał. ZNOWU.- A to jedź Pan, dziś dostanie Pan tylko pouczenie... No jedź Pan (i nie waż się przychodzić)Co Wy na taki scenariusz?A swoją drogą to zrobią balasy takie zamieszanie że naiwny człowiek uwierzy w to w końcu, że to niebezpieczne i że to groźba dla Polski, dla niego i jego auta i żony, balanty cholerne.PozdawiamSkromny posiadacz 2 pojemników na maskę...MOROwy chłopak MK
MK Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 to chyba nie siodełko a kolba do MG-34. Tak sądzę.
Gość Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Ja hciał powiedźeć rze my to złapaly takiego turyste czy jak mu tam bin ladena czy innego saddama i uwarzamy rze był groźny bo mys ie na tym znamy i nikt nam nic nie powie bo nie macie nic do gadania. f końcu jakiś sukces naszej komendy i dostańemy gratulacje i pewno jakieś pieniondze i mamy was w dópie i bedziemy was dalej scigac jak ranny wilk kaczke. Pożucamy sprawy dotyczonce kradniencia samochoduf i portubowań przez hóliganuf. Ńe opchodzom nas kradzierze i wewłamańa do domuw bo teras mamy nowe zadańa - bedziemy was scigac.Poddajcie śe bo my wasbedziemy wtedy lepiej traktować i odłorzymy mientkie pały. Jesteśmy mondży i wydedukowani wienc śe na pewno jakoś dogadamy. jak tyrroturysta czy jakosik tak z policiantem. hahaha ale dowcipnym jest na komendzie jak to powiedziałem to sie śmiali jak niewiem co a jak im wytłumaczyłem to jeszcze bardziej a jak jusz zrozumjeli to przestali. niewiem oco im hodzi ale ja tszymam oko i ucho na pulsie wienc sie szczeszcie.Starszy posterunkowy wacek balas.czy balant? niepamientam nazwiska.kto ma takie gópie nazwisko?o pszepraszam to moje.
Gość Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Ja hciał powiedźeć rze my to złapaly takiego turyste czy jak mu tam bin ladena czy innego saddama i uwarzamy rze był groźny bo mys ie na tym znamy i nikt nam nic nie powie bo nie macie nic do gadania. f końcu jakiś sukces naszej komendy i dostańemy gratulacje i pewno jakieś pieniondze i mamy was w dópie i bedziemy was dalej scigac jak ranny wilk kaczke. Pożucamy sprawy dotyczonce kradniencia samochoduf i portubowań przez hóliganuf. Ńe opchodzom nas kradzierze i wewłamańa do domuw bo teras mamy nowe zadańa - bedziemy was scigac.Poddajcie śe bo my wasbedziemy wtedy lepiej traktować i odłorzymy mientkie pały. Jesteśmy mondży i wydedukowani wienc śe na pewno jakoś dogadamy. jak tyrroturysta czy jakosik tak z policiantem. hahaha ale dowcipnym jest na komendzie jak to powiedziałem to sie śmiali jak niewiem co a jak im wytłumaczyłem to jeszcze bardziej a jak jusz zrozumjeli to przestali. niewiem oco im hodzi ale ja tszymam oko i ucho na pulsie wienc sie szczeszcie.Starszy posterunkowy wacek balas.czy balant? niepamientam nazwiska.kto ma takie gópie nazwisko?o pszepraszam to moje.
feeder Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Panowie i Panie , dodajcie swój komentarz do artykułu. Pojedźcie po Policji i tzw. dziennikarzach. Może na drugi raz redaktor napisze coś w innym tonie?
xx50k Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam wszystkich jest mi i na pewno wam przykro że my pasjonaci historii jesteśmy traktowani jak przestępcy. Ale Panowie i Panie nie możemy czepjać się tylko Policji bo to jch praca, cała wina leży w nichlubnej Ustawie a więc winę ponosi nasz kochany Rząd oraz Parlament i tu czeba szukać sprawców naszych kłopotów i niema co przeklinać bo samochody kradli kradną i będą kradli na całym świecie.Pozdrawiam wszystkich z okazji Świąt życzę udanych wykopów.
wiciu_r Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Witam !Posiadam w pełni sprawny karabin wraz z wiadrem amunicji. Z okazji zbliżającego się Śmigusa Dyngusa przyjmę zlecenia. Gwarancja sukcesu, tylko bliski kontakt z klientem" wymuszony zasięgiem broni (5m).Dyskrecja gwarantowana, ceny konkurencyjne.Dla stałych klientów możliwość wypożyczenia karabinu w okresie letnim (zimą amunicja zamarza). Nowoczesna amunicja nie powodująca skażenia środowiska zapewnia działanie zgodne z prawem. Możliwość stosowania amunicji kolorowej i smakowej oraz z bąbelkami. Posiada nasadkę do robienia baniek mydlanych.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.