Skocz do zawartości

Zatrzymanie kolekcjonera !!!

sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Swoją drogą jest to granat nasadkowy do garłacza niemieckiego pozbawiony ogi"
Napisano
Swoja droga nazywa sie to Grosse Gewehrpanzergranate40
Napisano
Nie jestem zbieraczem tego rodzaju fantów.
Ale jestem przerażonym obywatelem RP.

Jeżeli Policja identyfikuje pojemnik po masce gazowej jako broń niebezpieczną , mało tego podlegającą konfiskacie-zdjęcie, oraz to co czytam z podpisu na zdjęciu-Komendant prezentuje", to zastanawiam się KTO?
wydał tym Panom certyfikat do pełnienia służby w Policji.
Jeżeli Ja mam powierzać swoje bezpieczeństwo człowiekowi który nie widzi różnicy między pojemnikiem a Jamnikiem ( z całym szacunkiem dla zwierząt} to mam pytanie .....czy on wie do czego służy suwak w rozporku.
I jeszcze jedno pytanie.......na co i po co ja płacę podatki?
Napisano
certyfikat do pełnienia służby w Policji kupili sobie u ruskich na bazarze - cały karton (dla calej komendy) to i jeszcze zniżkę dostali za taką duzą ilość :)

a pojemniak od gaz-maski to rzeczywiście broń niebezpieczna bo np.
mozna rzucić nią
albo postraszyć (wpadasz do jubilera kładiesz pojemnik na ladzie i krzyczysz - mam pojemnik po gaz-masce i nie zawacham sie go uzyć, wiec dawac kosztownosci ; a sprzedawca umiera ze śmiechu)

innych zastosowań nie znam... ;)
Napisano
Mam pojemnik po masce i kilka łusek. Wydrukuję artykuł i zgłoszę się na policję z pojemnikiem i powiem im, że nie wiedziałem, że mam takie niebezpieczne coś i chcę oddać itd. Potem będę ich zasypywał pismami domagającymi się ekspertyzy itd. Jednym słowem strajk Włoski.
Napisano
A może by tak do każdej znalezionej łuski wzywać saperów?
Jak już znajdziemy stanowisko MG gdzieś w środku lasu, zbieramy łuski, idziemy najgłębiej w dzikie i niezbadane ostępy leśne, zapamiętujemy drogę, rzucamy jedną łuskę pod liście, idziemy dalej, następna na glebę i tak do wyczerpania zapasu plecaków i reklamówek całej 15-osobowej ekipy. Po czym co dwa dni dzwonimy i mówimy o pełnym lesie arcygroźnych niewypałów. Za każdym razem saperzy wracają z jedną łuską.
Albo: zgłaszać na policję co dzień jakąś oficjalnie wykopaną podczas prac w ogródku pestkę" do pepeszki. Chyba muszą to zaprotokołować? No to niech mają zajęcie, hehe.
Niech tak kilka osób w Gminie zrobi, a skończy się aż takie znaczenie niewypałów. Jak was Policja znów zobaczy to będzie:
- A trzymaj Pan to, to nie jest niebezpieczne i nie przynoś Pan tego na komisariat, bo to nie ma co protokołować!
A jeśli złapią was za np. przekroczenie prędkości to trzeba rzucić hasło:
- Wpadnę do was jutro. Będę chciał zgłosić niewypał. ZNOWU.
- A to jedź Pan, dziś dostanie Pan tylko pouczenie... No jedź Pan (i nie waż się przychodzić)
Co Wy na taki scenariusz?

A swoją drogą to zrobią balasy takie zamieszanie że naiwny człowiek uwierzy w to w końcu, że to niebezpieczne i że to groźba dla Polski, dla niego i jego auta i żony, balanty cholerne.
Pozdawiam
Skromny posiadacz 2 pojemników na maskę...
MOROwy chłopak MK
Napisano
Ja hciał powiedźeć rze my to złapaly takiego turyste czy jak mu tam bin ladena czy innego saddama i uwarzamy rze był groźny bo mys ie na tym znamy i nikt nam nic nie powie bo nie macie nic do gadania. f końcu jakiś sukces naszej komendy i dostańemy gratulacje i pewno jakieś pieniondze i mamy was w dópie i bedziemy was dalej scigac jak ranny wilk kaczke. Pożucamy sprawy dotyczonce kradniencia samochoduf i portubowań przez hóliganuf. Ńe opchodzom nas kradzierze i wewłamańa do domuw bo teras mamy nowe zadańa - bedziemy was scigac.
Poddajcie śe bo my wasbedziemy wtedy lepiej traktować i odłorzymy mientkie pały. Jesteśmy mondży i wydedukowani wienc śe na pewno jakoś dogadamy. jak tyrroturysta czy jakosik tak z policiantem. hahaha ale dowcipnym jest na komendzie jak to powiedziałem to sie śmiali jak niewiem co a jak im wytłumaczyłem to jeszcze bardziej a jak jusz zrozumjeli to przestali. niewiem oco im hodzi ale ja tszymam oko i ucho na pulsie wienc sie szczeszcie.
Starszy posterunkowy wacek balas.
czy balant? niepamientam nazwiska.
kto ma takie gópie nazwisko?
o pszepraszam to moje.
Napisano
Ja hciał powiedźeć rze my to złapaly takiego turyste czy jak mu tam bin ladena czy innego saddama i uwarzamy rze był groźny bo mys ie na tym znamy i nikt nam nic nie powie bo nie macie nic do gadania. f końcu jakiś sukces naszej komendy i dostańemy gratulacje i pewno jakieś pieniondze i mamy was w dópie i bedziemy was dalej scigac jak ranny wilk kaczke. Pożucamy sprawy dotyczonce kradniencia samochoduf i portubowań przez hóliganuf. Ńe opchodzom nas kradzierze i wewłamańa do domuw bo teras mamy nowe zadańa - bedziemy was scigac.
Poddajcie śe bo my wasbedziemy wtedy lepiej traktować i odłorzymy mientkie pały. Jesteśmy mondży i wydedukowani wienc śe na pewno jakoś dogadamy. jak tyrroturysta czy jakosik tak z policiantem. hahaha ale dowcipnym jest na komendzie jak to powiedziałem to sie śmiali jak niewiem co a jak im wytłumaczyłem to jeszcze bardziej a jak jusz zrozumjeli to przestali. niewiem oco im hodzi ale ja tszymam oko i ucho na pulsie wienc sie szczeszcie.
Starszy posterunkowy wacek balas.
czy balant? niepamientam nazwiska.
kto ma takie gópie nazwisko?
o pszepraszam to moje.
Napisano
Panowie i Panie , dodajcie swój komentarz do artykułu. Pojedźcie po Policji i tzw. dziennikarzach. Może na drugi raz redaktor napisze coś w innym tonie?
Napisano
Witam wszystkich jest mi i na pewno wam przykro że my pasjonaci historii jesteśmy traktowani jak przestępcy. Ale Panowie i Panie nie możemy czepjać się tylko Policji bo to jch praca, cała wina leży w nichlubnej Ustawie a więc winę ponosi nasz kochany Rząd oraz Parlament i tu czeba szukać sprawców naszych kłopotów i niema co przeklinać bo samochody kradli kradną i będą kradli na całym świecie.
Pozdrawiam wszystkich z okazji Świąt życzę udanych wykopów.
Napisano
Witam !

Posiadam w pełni sprawny karabin wraz z wiadrem amunicji. Z okazji zbliżającego się Śmigusa Dyngusa przyjmę zlecenia. Gwarancja sukcesu, tylko bliski kontakt z klientem" wymuszony zasięgiem broni (5m).
Dyskrecja gwarantowana, ceny konkurencyjne.
Dla stałych klientów możliwość wypożyczenia karabinu w okresie letnim (zimą amunicja zamarza). Nowoczesna amunicja nie powodująca skażenia środowiska zapewnia działanie zgodne z prawem. Możliwość stosowania amunicji kolorowej i smakowej oraz z bąbelkami. Posiada nasadkę do robienia baniek mydlanych.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie