sebastian Posted April 8, 2004 Author Share Posted April 8, 2004 W Poznaniu zatrzymana kolekcjonera!!!!Wie ktoś coś o tym ?Artukuł z Gazety Poznańskiej:Domowy arsenałWczoraj saperzy zdetonowali kilkadziesiąt pocisków znalezionych w Poznaniu, w jednym z mieszkań przy ul. Małachowskiej. Ich właścicielem był 31-letni mężczyzna, który oprócz nich miał kilkanaście sztuk broni palnej i białej, tzw. wykopów z okresu II wojny światowej.- Mężczyzna nie był karany, jest - jak mówi - kolekcjonerem, chodzącym z wykrywaczem metalu i wykopującym broń i amunicję w miejscach walk w czasie minionej wojny - mówi Krzysztof Jarosz, komendant komisariatu Poznań Nowe Miasto.http://poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/355428.html?ses_nm=97423203da714370d8441c394e756983Mężczyzna został zatrzymany, przesłuchany, i postawiono mu zarzut posiadania amunicji i elementów broni bez zezwolenia. Sprawa trafi do sądu." Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Posted April 8, 2004 Author Share Posted April 8, 2004 ... jednym słowem na siłę szukają terrorystów - paranoja ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AK77 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Pismaki szukają sensacji żeby podnieść nakład pisma. Prawda ich nie interesuje.Pzdr AK77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Etam Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 A to ci skurwiele.....Statystyka policji rośnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Panowie po tym co widać na zdjeciu jest to jedno z najwiekszych osiagnięć naszej policji w walce z terroryzmem.Myśle że doszlo do niego w wyniku ścisłej współpracy z Interpolem i służbami specjalnymi wielu państw.Dzieki takiej skuteczności w walce ze zorganizowana przestępczościa sława naszej policji rozniesie się zapewne na cały świat,niech sie ucza od nas jak to się robi!Naszych dzielnych policjantów z Poznania powinno sie pokazywać w telewizji by stanowili przykład prawdziwej policyjnej roboty.Dzieki nim nasze społeczeństwo,a zwłaszcza wszyscy Poznaniacy czuja się teraz bezpiecznie Wiecznaja sława gierojam z Poznania nasz prezydent powinien odznaczyć ich Virtuti Militari,i powinien to zrobic szybko zanim dostaną od Francuzów Legię Honorową,a od Niemców Żelazne krzyże. J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALL Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Witam.Takich jak my to łatwo jest złapać,a pismaki mają co pisać.A jak jest z tymi co wynoszą urbanowi dyski.Sam byłem w sytuacji kiedy pismak narobił szumu, z powodu rurki od MG.Więcej było napisane w szmatławej gazecie niż w protokóle policji.Pozdrawiam ALL Link to comment Share on other sites More sharing options...
janushew Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 generalnie dla prokuratury i policji sprawa prosta- i należy się im uznanie za sprawną akcję. ale moi drodzy czy mieszkając piętro wyżej,z rodzinami ( babcia,mama,zona,teściowa?, dzieci) czulibyście się bezpiecznie wiedząc że niżej jest coś co może się rozerwać.Może należy widzieć tą sprawę też w ten sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Posted April 8, 2004 Author Share Posted April 8, 2004 ...ale tam chodziło przedewszystkim o destrukty broni . Widziałem w TV WTK z tego reportaż w którym była taka konkluzja że na broń zabytkową też trzeba miec pozwolenie PozdrawiamS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg83pp Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 szczegolnie te puszki po pgaz i skrzynki amunicyjne wyglądają niebezpiecznie... Wyjątkowo groźny terrorysta...pozdrawiamGrzesiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 To nie jest śmieszne. Pewnie utworzą pluton egzekucyjny i rozstrzelają tego bandziora z tego co leży na stole. J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Wytłumaczcie mi bo chyba nie pojmuję.Napisanei części broni bez zezwolenia..."Czyli w świetle prawa,jeżeli mam zamek lub inną część od mausera to musze mieć pozwolenie?troche dziwnepozdrmonti Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Amen Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Kolekcjoner okazał się komórka al-kaidy w polsce..."Pewnie te wykopy miały sluzyć jako broń snajperska na prezydenta a te pociski moździezowe to były bomby pewnie dla papieża.Panowie to jest największy sukcesz naszej pilicji z ostatnich lat porównywalny ze schwytaniem bosa ośmiornicy".Panowie to jest jakaś paranoja!!!Pewnie dobrze bekinie za posiadanie wykpkow ale jesli jakis ksiądz nałogowo gwałcui ministrantów bądź 6 letnie dziewczynki to wszystkie władze starają się żeby brukowce z takiej sprawy maiły jakm mnajmniej pozytku i zeby przypadkiem episkopat sie nie obraził ale jeśli złapią kolekcjonera który maił kilka wykopków to juz sensacja na całą polskę!!!.PANOWIE TO JEST JAKAŚ PARANOJA!!!pzdrSanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Dzieki naszym dzielnym stróżom prawa poczułem się bezpieczniej!..pzdrSanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Soory, ale co na tym zdjeciu robią: kabura, kolba, puchy na maski i pudełka? To chyba dla klimatu i zeby wyglądało groźnie i profesjonalnie. Czy to na pewno zdjęcie z tej akcji, czy moze pismaki znalazły inna fotke jaka im pasowała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Stół wygląda groźnie - ma ostre kanty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darda Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Może to i kolba, może mam kiepski monitor, ale to co leży obok kabury wygląda mi na sidełko rowerowe!A pomysł Jacentego2004" z plutonem egzekucyjnym - genialny! Tylko w skład takiego plutonu powinni OBOWIĄZKOWO wchodzić dziennikarze - jakby takiemu łapę urwało, mniej bzdur by może pisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Na tym stole leżą 3 puszki niemieckie-ja mam 14-chyba muszę teraz znależć sobie azyl za granicą zanim mnie złapią i rozstrzelają!;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel79 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 normalnie G-43 jest w oksydzie gotowy do strzału podobnie jak Berthier, no i nawet obok leży amunicja heheheheheheProblem jest w tym że kolekcjoner wie ze to jest zupełnie nie groźne , a zwykły obywatel nie . Przectny człowiek wieży w te brednie że jest to broń sprawna itp. dlatego policja może przeprowadzać takie akcje bo wie że większość społeczeństwa ich pochwali za to i mało kto będzie protestował.pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 wzruszony bohaterstwem policjantów, ich oddaniu w tępieniu groźnych terorystów i bańdziorów i profesjonalizmem w likwidowaniu zbroinych komórek alkaidy, przysponsoruję mojej komendzie rejonowej nowego kompa aby ich praca była jeszcze bardziej wydajna i owocna w tropieniu groźnego elementu. BRAWO NIEBIESKIE S....NY!!! WCZORAJ KUMPLOWI JEBNELI AUTO. GDZIE BYLIŚCIE WY BOHATEROWIE!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacenty2004 Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Bawili się tym złomem na komendzie w policjantów i złodziei Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloki Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 Swoją drogą to ładne fanty wytargał :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 ...tylko co z tego jak już ich nie ma;-p, jak widać lepiej siedzieć cicho, nie pokazywać nic ludziom i kryć się ze swoim hobby, czy to się kiedyś skończy?? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 gdzie się należy zgłosić , żeby oddać krew , bo ponoć byli ranni , ale jaja , chłopaki powinni dostać ordery , brawa za udanš akcję , tak trzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted April 8, 2004 Share Posted April 8, 2004 a swoją drogą to co to jest?Jakaś dysza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.