Sedco Express Napisano 26 Maj 2020 Napisano 26 Maj 2020 2 godziny temu, Hornet napisał: Ten sam Karaś i widoczne numery seryjne...czyli da się zidentyfikować?! Co widać - nr typu "44" i nr ewidencyjny - tylko pierwsza cyfra "2" druga jest NN. Nie da się zidentyfikować przydziału do jednostki lotniczej.
Spirit of Warsaw Napisano 26 Maj 2020 Napisano 26 Maj 2020 Nr jest znany 44.225 – Sadków, pierwszy PZL.23 Kazika, to inny Karaś
Sedco Express Napisano 26 Maj 2020 Napisano 26 Maj 2020 Nie wiem kim jest Kazik a z zamieszczonego zdjęcia gdzie nie ma pełnego numeru nic ustalić nie można. Zapewne są inne zdjęcia tego Karasia z czytelną numeracją.
Hornet Napisano 28 Maj 2020 Napisano 28 Maj 2020 Jak już nie jestem anonimem-he,he,he to dalej podłubmy przy Karasiu....Mam takie skany fotek z francuzkiego pisma lotniczego a dotyczy...PZL-43!!!!! a jest nim PZL-23 i to dość ciekawy ze względu na wyważenie steru kierunku...Nie spotkałem się z opisem,ani rysunkami takiej wersji w naszej literaturze...A więc kij w mrowisko...
Hornet Napisano 28 Maj 2020 Napisano 28 Maj 2020 #..Przypominam sobie o pewnym opisie ..może to wersja PZL-23/II ze starym oprofilowaniem przejścia skrzydło kadłub i slotami....
KayFranz Napisano 28 Maj 2020 Napisano 28 Maj 2020 To jest 3. prototyp PZL 23. On miał takie zawieszenie steru. I nawet wcześniej antenki (widoczne jeszcze na drugim zdjęciu). "Karaś numer dwa" miał te antenki, ale łatwo go odróżnić po krótszej osłonie silnika, wyrzutniku rac Holta pod LEWYM skrzydłem i przede wszystkim po znacznie niższej szklarni nad pilotem. Jest foto w Polskich Skrzydłach nr 17, na samym początku.
Hornet Napisano 4 Czerwiec 2020 Napisano 4 Czerwiec 2020 Kolejne z E-bay...jak napisał kiedyś KayFranz z "turystami"...tu przy wraku Lublina R-XIII D.
Hornet Napisano 4 Czerwiec 2020 Napisano 4 Czerwiec 2020 Kolejna fotka z E-bay.... opisana,że Polen-Krukowiec(?)...
Hornet Napisano 6 Czerwiec 2020 Napisano 6 Czerwiec 2020 Z Luftfahrt...nasza L-10 Electra...choć nie najlepszej jakości...
Spirit of Warsaw Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 W dniu 28.05.2020 o 17:36, Hornet napisał: Mam takie skany fotek z francuzkiego pisma lotniczego a dotyczy...PZL-43!!!!! a jest nim PZL-23 i to dość ciekawy ze względu na wyważenie steru kierunku...Nie spotkałem się z opisem,ani rysunkami takiej wersji w naszej literaturze...A więc kij w mrowisko... Na moje oko te trzy zdjęcia dotyczą prób PZL.23/III dla PZL.43 i są przykładem wykorzystanego steru kierunku jako zewnętrznych przeciwwag. PZL.43 miał kadłub dłuższy od Karasia o 27 cm, dzięki skróceniu łoża silnikowego 14 cylindrowego Gnome & Rhône. Te silniki miały różne masy, w zależności od wersji, 520-580 kg (dla porównania - Bristole miały ok. 470 kg). Z oczywistych przyczyn te 27 cm + ciężki motor G&R miały bardzo duże znaczenie i musiało się to odbić na sztywności kadłuba i sile aerodynamicznej steru (PZL.23B Vmax - 320 km/h, PZL.43 Vmax - 380), stąd te badania. Jak też wiadomo, maszyny PZL.23 i PZL.43 miały aerodynamicznie odciążone stery kierunku (tzw. kompensacja osiowa) i były ukryte we wnętrzu steru jako dodatkowa masa. Warto też zauważyć, że PZL.23/III (znany też jako SP-BCP) był najbardziej „zatrudnionym” prototypem.
Spirit of Warsaw Napisano 7 Czerwiec 2020 Napisano 7 Czerwiec 2020 Dwa kadłuby RWD.8, pierwszy z całą pewnością wersja DWL.
Tenzan Napisano 8 Czerwiec 2020 Napisano 8 Czerwiec 2020 Faktycznie, pierwszy kadłub - DWL RWD-8a, zapewne z silnikiem PZInż. Major. Pozdrawiam, Tenzan
Hornet Napisano 8 Czerwiec 2020 Napisano 8 Czerwiec 2020 Za Luftfahrt....przejęty Bąk na lotnisku w Polichnie....
Hornet Napisano 9 Czerwiec 2020 Napisano 9 Czerwiec 2020 Strona główna pisma z fotką Bąka i części tablicy imiennej szkoły w Polichnie
Hornet Napisano 9 Czerwiec 2020 Napisano 9 Czerwiec 2020 Skan z prasy francuzkiej dotyczący Karasia (prototyp III)
KayFranz Napisano 9 Czerwiec 2020 Napisano 9 Czerwiec 2020 15 minut temu, Hornet napisał: Skan z prasy francuzkiej dotyczący Karasia (prototyp III) A w rzeczywistości agent 002. Jeszcze raz: wyrzutnik rac Holta pod LEWYM skrzydłem = Karaś nr 2, pod PRAWYM - trzeci prototyp. Krótka osłona silnika, niska kabina nad pilotem = Karaś nr 2. Brak anten nad kabiną i na końcach skrzydeł = Karaś Czeci, chociaż ich obecność obecność nie oznacza automatycznie drugiego prototypu, bo trzeci też je miał przez jakiś czas. I oczywiście gratki za fotę.
Hornet Napisano 14 Czerwiec 2020 Napisano 14 Czerwiec 2020 Wycinek z pracy francuzkiej o użyciu polskich samolotów w lotnictwie rumuńskim....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.