Matias189 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Witam. Taka oto klamra wyszła w miejscu gdzie wpada wiele carskich fantów jednak z czymś takim się nie spotkałem. Wie ktoś z jakiego jest okresu i "kto" ją mógł nosić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias189 Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 Ok. Dziekuję bardzoza szybką odpowiedź. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Tylko broń Boże nie spieprz jej "czyszczeniem" Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias189 Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 Hahaha. Spokojnie kolego. W takim stanie i z taka patyną raczej nie czyszcze rzeczy Jedynie woda iszczoteczka do zębów . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Pokaż jak wypucujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Przypadkiem nie Kolej Warszawsko -Wiedeńska ? prowadziła od W-wy https://pl.wikipedia.org/wiki/Dworzec_Wiedeński do granicy Królestwa w miejscowości Maczki https://pl.wikipedia.org/wiki/Sosnowiec_Maczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Oczywiście, że WIEDEŃSKA. Myślałem o wiedeńskiej, a napisałem wileńska. Cóż, weekend Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Insygnia kolejarskie z Królestwa są fajnę,foto z sieci https://pl.wikipedia.org/wiki/Kolej_Warszawsko-Wiedeńska#/media/File:Zegarek_kieszonkowy_pracownika_Drogi_Żelaznej_Warszawsko-Wiedeńskiej.jpg szkoda że tak rzadko się trafiają,znałem typka który próbował poszukiwać przy starych kolejarskich dróżniczówkach z przełomu XIX i XXw. ale rewelacyj nie miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias189 Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Haha no weekend czasem ciężka rzecz. Wybaczam. Dziś wieczorem pokażę po lekkim czyszczeniu . Dziekuję za korektę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remington78 Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Piękny fant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias189 Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Zgodnie z obietnicą wstawiam zdjęcia po lekkim czyszczeniu . Powiem tak, banana na mordzie mam do teraz jak na to patrzę. Stan: żywcem zdjęte z konduktora Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Kolej Warszawsko-Wileńska, piękna rzecz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias189 Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 Nieźle. Dzięki kolego. Wiesz może kto mógł to nosić ? Np konduktor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Do 1915 roku, wszyscy pracownicy kolei nosili, ci umundurowani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Matias189
Witam. Taka oto klamra wyszła w miejscu gdzie wpada wiele carskich fantów jednak z czymś takim się nie spotkałem. Wie ktoś z jakiego jest okresu i "kto" ją mógł nosić ?
13 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.