Van Pelt Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Witam. Czyszczenie i konserwacja. Jak to zrobić dobrze. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManyFace Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Najlepiej nic przy tym nie kombinuj i zanieś do najbliższego muzeum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Van Pelt Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Byłem w muzeum. Tam, jedna pani powiedziała mi, że podmiotom prywatnym raczej nie wykonują takich usług. No i, że to za małe żeby się im opłacało, chyba żebym miał dzwon, to jeszcze. A jeśli miałbym więcej takich rzeczy, to znowu mi się nie będzie opłacało. A tak w ogóle, to bardzo ładne i powodzenia. Może jakaś pracownia konserwatorska? Także tego. Pakuję do oliwki, i skubnę wykałaczką. W lipcu jak nic się nie zmieni pocisnę perhydrolem. Chyba, że ktoś ma lepszą metodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarasek Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Serio byłeś z tym w muzeum? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale stąpasz po cienkim lodzie. Perhydrol sobie odpuść. Jeśli nie konserwowałeś wcześniej podobnych przedmiotów to zostaw to takie jakim jest. Ciepła woda z mydłem i do szuflady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Van Pelt Posted April 15, 2019 Author Share Posted April 15, 2019 Nie no. Spoko. To upominek kupiny w sklepie. Są kwity. Tylko właśnie ciepnąłem do szuflady, i mam wrażenie, że to jasno zielone dziadostwo wylazło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szutnik Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 10 godzin temu, Van Pelt napisał: Nie no. Spoko. To upominek kupiny w sklepie. Są kwity. Tylko właśnie ciepnąłem do szuflady, i mam wrażenie, że to jasno zielone dziadostwo wylazło. Jak kupiony w sklepie , to brasso i znowu będzie nowy http://www.google.com/search?q=brasso&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfhMf28tLhAhXqkIsKHZusB0EQ_AUIDygC&biw=1536&bih=750&dpr=1.25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManyFace Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Jednolity kolor uzyskasz po wymoczeniu w oliwie z oliwek. Sprawdź najpierw ten sposób bo jest chyba najbezpieczniejszy i zarazem najłatwiejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.