Roland777 Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 Witam, chciałbym zidentyfikować poniższy przedmiot , widoczny numer oraz rok prodkucji jak mniemam. Przypomina busolę ale nie mogłem nic podobnego znaleźć . Może ktoś się spotkał z czymś takim?
Jedburgh_Ops Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 Na busolę to nie wygląda. Na przyrząd do kompensacji busoli też niekoniecznie, ponieważ w tamtych latach busole kompensowało się na specjalnych stanowiskach na lotnisku.
Roland777 Napisano 9 Marzec 2019 Autor Napisano 9 Marzec 2019 Może to jakiś przedmiot związany z melioracją albo element służący do celowania w jakiejś armacie? szukałem w necie ale nie wiem czego się chwytać.
G1ml1 Napisano 10 Marzec 2019 Napisano 10 Marzec 2019 Девиационный пеленгатор ПДГ http://www.muzeumlotnictwa.pl/index.php/digitalizacja/katalog/983
Pytanie
Roland777
Witam, chciałbym zidentyfikować poniższy przedmiot , widoczny numer oraz rok prodkucji jak mniemam. Przypomina busolę ale nie mogłem nic podobnego znaleźć . Może ktoś się spotkał z czymś takim?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.