Skocz do zawartości
  • 0

Tłumik?

tidbit

Pytanie

Napisano

Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęć. Wykonany z żelaza, długość 15 cm x 10 cm szer. Przypomina wyglądem tłumik płomienia ale może tylko przypomina. W środku gwintowany, z boku 4 regularne owalne otwory. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc :)

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witaj, możliwe że jest wykonany z żeliwa natomiast ciężko mi jednoznacznie stwierdzić. Wydaje mi się to prawdopodobne, przy żelazie waga chyba była by mniejsza
Napisano

Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęć. Wykonany z żelaza, długość 15 cm x 10 cm szer. Przypomina wyglądem tłumik płomienia ale może tylko przypomina. W środku gwintowany, z boku 4 regularne owalne otwory. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc :)

Napisano
Właśnie przeglądałem również i flaki ale nic mi nie pasuje do tego. Może jednak inne przeznaczenie? Dodam, że jak na swoje wymiary sporo waży.
Napisano
Witam.Nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się to że starym kominkiem dachowym lub też wywietrznikiem kanalizacyjnym.Piszesz że ciężkie jak na swoje wymiary.Żeliwo?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie