Leuthen Napisano 11 Czerwiec 2018 Autor Napisano 11 Czerwiec 2018 Ponad pól tysiąca złotych monet z XIX wieku odkryli robotnicy, którym zlecono zburzenie prywatnego domu we Francji! Wartość tego skarbu przekracza sto tysięcy euro.Właścicielka domu burzonego w Pont-Aven w Bretanii twierdzi, że nie jest zaskoczona tym odkryciem. Jej nieżyjący ojciec kolekcjonował bowiem monety. Nie przypuszczała jednak, że w kryjówce znajdującej się w jednym z murów, schowanych może być ponad 600 złotych belgijskich monet z podobizną króla Leopolda II. Odkryty skarb zabezpieczyła żandarmeria. Według francuskiego prawodawstwa właścicielka, która postanowiła zburzyć dom, musi bowiem dać połowę monet robotnikom, którzy je znaleźli."http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-robotnicy-znalezli-600-zlotych-monet-podziela-sie-skarbem-z-,nId,2592765
Czlowieksniegu Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 Małe miki...Poszukaj, jaką ilość funtów z początku lat czterdziestych wyciągnięto spod podłogi kilka dni temu.
woytas Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 Nasi robotnicy nie są tacy wspaniali. Znaleźli wiertarkę u mnie w garażu i nie podzielili się ze mną. Tylko ukradli.
fala Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 Yety, wedle nowych regulacji jak znajdziesz guzik, to będziesz musiał dołożyć do tego igłę i nitkę całując waadzę w kolanko.
pumpernikiel Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 ...ponad 600 złotych belgijskich monet z podobizną króla Leopolda II." Zbierał tylko jedną monetę na kilogramy? 6,45 g. x ~600 szt. = ~ 4 kg
IdeL Napisano 11 Czerwiec 2018 Napisano 11 Czerwiec 2018 Nasi robotnicy nie są tacy wspaniali. Znaleźli wiertarkę u mnie w garażu i nie podzielili się ze mną."A to ciekawe, bo u mnie zawsze zostawiali drabiny.Robót nie kończyli, znikali gdzieś w otchłani kosmosu i pozostawiali drabinę. Mam ich kilka...Świat jest jednak dziwny...
woytas Napisano 12 Czerwiec 2018 Napisano 12 Czerwiec 2018 Drabiny wzięte w niewolę...Ja miałem betoniarkę w areszcie, 2 przęsła rusztowania warszawskiego i nadgnity kawałek linki stalowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.