les05 Napisano 5 Luty 2018 Autor Napisano 5 Luty 2018 Przede wszystkim nie pochwalałem nigdy zbrodni i krzywd, jakie innym, a zwłaszcza Narodowi Polskiemu wyrządził przywódca III Rzeszy - napisał w oświadczeniu Mateusz S., organizator urodzin Adolfa Hitlera.W przesłanym Gazecie Wyborczej" oświadczeniu, jeden z antybohaterów reportażu Superwizjera" o grupce neonazistów, która zorganizowała w lesie 128. urodziny Adolfa Hitlera przekonuje, że obraz przedstawiony przez dziennikarzy TVN-u jest nieprawdziwy. Oskarżony o propagowanie ustroju państwa totalitarnego Mateusz S. Sitas", tłumacząc okoliczności organizacji tego wydarzenia, podkreśla że nigdy nie pochwalał zbrodni i krzywd, jakie innym, a zwłaszcza Narodowi Polskiemu wyrządził przywódca III Rzeszy.Natomiast intryguje mnie atmosfera masowej spoistości, dynamika celebracji, majestatyczność ceremoniału i monumentalizm symboliki nieobecne na taką skalę w innym państwie" – pisze mężczyzna i dodaje: Dlatego jako rekonstruktor chciałem odtworzyć takie wydarzenie, aczkolwiek moje wystąpienie nie zawierało treści popierających jakikolwiek ustrój".Mateusz S. wskazuje również, że od 20 lat działa dla Polski, czynnie uczestnicząc w obchodach rocznicowych, organizacjach niepodległościowych i w inicjatywach o charakterze pożytku publicznego.http://dorzeczy.pl/kraj/55245/Jestem-rekonstruktorem-Organizator-urodzin-Hitlera-wydal-oswiadczenie.html
bjar_1 Napisano 5 Luty 2018 Napisano 5 Luty 2018 Słynny tort nie wyglądał na koszerny". Były takie wafelki w latach 30-40-tych?
Czlowieksniegu Napisano 5 Luty 2018 Napisano 5 Luty 2018 Les....Nie czytałem Oświadczenia, ale pada tam, że by pomysłodawcą stowarzyszenia Sojusz Prawdy", które wydawało gazetki jednoczony front", Biały glos" i Prawo życia"?Tudzież, że gdy w np 2009 miał wjazd do domu, to także znaleziono jego zdjęcia, gdy pięć piw" zamawiał?
les05 Napisano 5 Luty 2018 Autor Napisano 5 Luty 2018 Szkoda, że pod ruch grupujący pasjonatów słusznej sprawy, podszywają się pasjonaci z piekła rodem. To w przyszłości może przynieść różne negatywne skutki, zmniejszyć zainteresowanie i co gorsza wprowadzić nakazy i zakazy.
Por. Wojas Napisano 6 Luty 2018 Napisano 6 Luty 2018 Przecież to trzeba byc półmózgiem, żeby się tak tłumaczyć. Oby ten kretyn nie pogorszył sytuacji ruchu rekonstrukcyjnego w Polsce, a zwłaszcza ciemnej strony mocy".
bjar_1 Napisano 18 Luty 2018 Napisano 18 Luty 2018 http://www.gk24.pl/wiadomosci/szczecinek/a/koniec-zabawy-w-ss-podczas-zlotow-w-bornem-sulinowie,12942706/
Jedburgh_Ops Napisano 18 Luty 2018 Napisano 18 Luty 2018 Bardzo słuszne zmiany wprowadzają organizatorzy tego zlotu.
bjar_1 Napisano 18 Luty 2018 Napisano 18 Luty 2018 Szkoda tego folkloru turbomuminów. Zawsze miło się oglądało ochlanych grubasów w mundurach W-SS na przykład :D
Jedburgh_Ops Napisano 18 Luty 2018 Napisano 18 Luty 2018 Ochlanych grubasów- ekonstruktorów" zawsze miło się ogląda, szczególnie z sił specjalnych i pow-des. 200-kilogramowy nachalny spadochroniarz" to cymes!
Jedburgh_Ops Napisano 18 Luty 2018 Napisano 18 Luty 2018 Nachlany, nie achalny", przepraszam za literówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.