Czlowieksniegu Napisano 4 Grudzień 2017 Napisano 4 Grudzień 2017 Przepraszam, że się wtrącam, ale istnieje teoretyczna lista imienna ofiar Maja... Cytuj
formoza58 Napisano 4 Grudzień 2017 Autor Napisano 4 Grudzień 2017 Tak, wiem,tyle, że ja nie mam w planie cytować opublikowanych i znanych list. Natomiast ówczesne, aktualne nekrologi zawierają coś więcej, niż suche dane. Trudno to może wytłumaczyć, ale one mają swoistą duszę".Nie w listach, tylko tam można poczuć smutek, żal, rozpacz Rodzin, Bliskich i Przyjaciół. Poza tym są odzwierciedleniem nastrojów wtedy panujących. Zbierałem je kiedyś i boleję, że udało mi się zebrać tylko niewiele... Cytuj
formoza58 Napisano 4 Grudzień 2017 Autor Napisano 4 Grudzień 2017 Wrak samolotu wojsk rządowych, strąconego przy Stacji Filtrów. Cytuj
formoza58 Napisano 4 Grudzień 2017 Autor Napisano 4 Grudzień 2017 Ślady walk na budynku w Alejach Ujazdowskich. Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Stanowiska jednego ze szwadronów 1 Pułku Szwoleżerów na Moście Poniatowskiego... Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień 2017 Autor Napisano 5 Grudzień 2017 Stanowiska spieszonych szwolezerów 1 pułku przy Alejach Jerozolimskich, w pobliżu Dworca Głównego... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi