kameleon3333 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji, określeniu czas okresu produkcji itp. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Z góry dziękuję, pozdrawiam
Catadero Napisano 3 Grudzień 2017 Napisano 3 Grudzień 2017 Zielone były używane tylko w...1919 roku.Pięknie.C.
kameleon3333 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji, określeniu czas okresu produkcji itp. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Z góry dziękuję, pozdrawiam
kameleon3333 Napisano 6 Grudzień 2017 Autor Napisano 6 Grudzień 2017 Catadero... dzięki za cenne info.Szkoda że odczytałem po spakowaniu i wysłaniu paczki.Pojechała w Polskę za parę groszy :( Cóż za niewiedzę trzeba płacić.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Catadero Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Scentralizowanie spółdzielczości mleczarskiej to końcówka lat pięćdziesiątych XX wieku. Brązowe butelki do śmietany to połowa lat siedemdziesiątych. MAGGI-te butelki tylko z niewielkimi zmianami produkowane są od ok. 100 lat, więc określenie wieku jest b. trudne.C.
szutnik Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Catadero, ta ciemna butelka to nie czasem po serwowicie?
hipolit-O4 Napisano 3 Grudzień 2017 Napisano 3 Grudzień 2017 W plackarni obok mojej szkoły(róg Świerczewskiego a Zielińskiego gdy z tyłu jeszcze stała hala targowa) w takich butelkach byłszampan mleczny"jak dobrze pamiętam? Najczęściej były ze szkła bezbarwnego ale trafiały się zielone i brązowe.
zagadank Napisano 3 Grudzień 2017 Napisano 3 Grudzień 2017 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=706180#1453201 tutaj poczytaj - Tyfus z Domiludem coś tam wylookali, może jednak się coś wydatuje nieco?!
kameleon3333 Napisano 3 Grudzień 2017 Autor Napisano 3 Grudzień 2017 Dziękuję bardzo za informacje.Nurtuje mnie jeszcze jedynie barwa szkła na butelce Maggi- zdecydowana większość z tych które widziałem jest (była) brązowa, ta jest zielona?!Czy to coś wnosi do tematu?
Pytanie
kameleon3333
Proszę o pomoc w identyfikacji, określeniu czas okresu produkcji itp.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Z góry dziękuję, pozdrawiam
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.