Jedburgh_Ops Napisano 7 Grudzień 2017 Napisano 7 Grudzień 2017 Film Theirs is the Glory" faktycznie świetny. A stopklatki z tego filmu faktycznie mogą robić za podróbki autentycznych zdjęć z Market Garden. Cytuj
formoza58 Napisano 7 Grudzień 2017 Autor Napisano 7 Grudzień 2017 I przez długie lata służyły :-) Angole również mieli nie za wiele z samych walk w 1944 roku. i wcale im się nie dziwię.Trening żołnierzy Brygady... Cytuj
formoza58 Napisano 7 Grudzień 2017 Autor Napisano 7 Grudzień 2017 W ośrodku treningowym w Largo. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 7 Grudzień 2017 Napisano 7 Grudzień 2017 Granice podróbek zdjęć (ze wspomnianego filmu) też jednak są. Grają w tym filmie Horsy Mk I i Mk II, a tych ostatnich w MG jeszcze nie było ;-) Cytuj
formoza58 Napisano 7 Grudzień 2017 Autor Napisano 7 Grudzień 2017 No ja tak dokładnie się nie przyglądałem, szczególnie w broni. Bardziej zwracałem uwagę na umundurowanie, scenerię, chronologię wydarzeń. Oglądać ze świadomością, że to byli red devils" 1 dywizji... Bezcenne!Ale wróćmy do Sosaba i jego brygady... Cytuj
formoza58 Napisano 7 Grudzień 2017 Autor Napisano 7 Grudzień 2017 Trochę kadrów ze startu brygady do Hollandii... Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 8 Grudzień 2017 Napisano 8 Grudzień 2017 Bogactwo tego typu zdjęć jest także w książce Generał Sosabowski" wydanej przez IPiMS w 2001 r. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 8 Grudzień 2017 Napisano 8 Grudzień 2017 To i coś ode mnie. Zdjęcie naszych autorstwa amerykańskiego Life'e. Jak wspomniałem wcześniej Brytyjczycy sami z siebie nie chwalili się swoimi poligonami w mediach, ale pod naciskiem mediów amerykańskich czasem wpuszczali reporterów zza oceanu. A ci czasem cyknęli coś fajnego. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 8 Grudzień 2017 Napisano 8 Grudzień 2017 Zdjęcie Life'a oczywiście, przepraszam. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Autor Napisano 8 Grudzień 2017 Pewnie przy okazji wizyty wicepremiera Wielkiej Brytanii, kiedy włożono mu kauczukowy hełm... Cytuj
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Autor Napisano 8 Grudzień 2017 Sosab" wśrod swoich chłopców. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Grudzień 2017 Autor Napisano 8 Grudzień 2017 Jeszcze jedno z wręczenia sztandaru brygadzie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi