marlena93 Napisano 6 Wrzesień 2017 Autor Napisano 6 Wrzesień 2017 Witam macie jakieś sprawdzoną marynatę na suszoną wołowinę inaczej beef jerky?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:35 06-09-2017
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 Marynata koniecznie musi być z dodatkiem fosolu, albo kwasu szczawiowego.
Czlowieksniegu Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 A wkładkę dobrze jest wcześniej wypiaskować...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 A propos piachu, to bedłki targane w piachu najlepsze!
vis1939 Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 Mięso musi być z kota, moczyć w herbacie i nie targać w piachu tylko w zaprawionym żwirze z kuwety.Wszystko trzeba Wam tłumaczyć jak dzieciom...
Czlowieksniegu Napisano 6 Wrzesień 2017 Napisano 6 Wrzesień 2017 Tak, jak dzieciom- pomyśl sobie, że są wśród Użytkowników normalne jednostki, które się do herbaty nie zbliżają...Tak, jak do nich nie zbliżają się koty- przynajmniej na odległość mniejszą niż celny rzut kapciem, pilotem, książką...
zuki Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Poczekaj na normalnych, bo trole na razie glos zabraly.
fala Napisano 10 Wrzesień 2017 Napisano 10 Wrzesień 2017 Ja znam pod nazwą Biltong, przy szukaniu w google lepiej posługiwać się tym słowem. http://polki.pl/przepisy/kuchnie-swiata,biltong-przysmak-spod-siodla,10391339,artykul.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.