leszek01 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Nie posądzam Ciebie o gapiostwo, widziałem również opisy plików (wag_ poznańczyk1) i (wag_danuta3). Zaintrygował mnie jednakowy kamuflaż na obu wagonach , który sugerował , że może to być ta sama fotografia. W historii broni pancernej jednakowy kamuflaż na wszystkich pojazdach występował jedynie na Leopardach. Cytuj
Krzysztof115 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Może trzymajmy się jednak tematu: Polskie Pociągi Pancerne 1918- 1939". Bo te 4 zdjęcia zamieszczone przez Ciebie to austro-węgierskie. Cytuj
Krzysztof115 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Tylko jeden wagon artyleryjski (eks austro-węgierski) otrzymał pociąg pancerny P.P.2 Śmiały", a drugi taki wagon P.P.1 Piłsudczyk". Cytuj
formoza58 Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Zgadza się, a dodałem do tego artykułu min. wspomniane owe wagony artyleryjskie, z lat wojennych ale w służbie CK. Cytuj
formoza58 Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Z archiwum Allegro.Sylwetki żołnierzy a 1 DPP... Cytuj
formoza58 Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Zastanawiam się, czy osobnego wątku nie poświęcić na te spore ilości artykułów i opracowań, ukazujących się w okresie międzywojnia, a w tym wątku wrzucać tylko zdjęcia?... Cytuj
bodziu000000 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 A po co wrzucać fotki stron z przedwojennego Sapera" skoro można wszystkie numery przejrzeć w sieci (a jak ktoś chce to również ściągnąć).http://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibraJest tam co najmniej kilkanaście artykułów o pociągach pancernych. Cytuj
Krzysztof115 Napisano 2 Wrzesień 2017 Napisano 2 Wrzesień 2017 Dziękuję Bodziu za te informacje. Wielkopolski pociąg pancerny Goplana". Armata niemiecka 7,7 cm z nazwą własną Jadwiga". Cytuj
formoza58 Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Zastanawiając się, czy by nie utworzyć osobnego wątku, bynajmniej nie miałem na myśli żródła, które podał Kolega Bodzio. Akurat ten numer w którym znajduje się wrzucony artykuł był mi znany, a więc również dziękuję za cenną informację. Zajrzę tam na pewno ;-) Cytuj
formoza58 Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Napisano 2 Wrzesień 2017 Wręcz zabrałeś mi to z z końcówki klawiaturki"... Cytuj
formoza58 Napisano 8 Wrzesień 2017 Autor Napisano 8 Wrzesień 2017 Ojj, jaka tutaj huczy cisza"...Trochę materiału w temacie PP. Dowbór Muśnicki"... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi