Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 31

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie Koloman i Sedco Express - watek jest o samolotach, dlatego opisuje nazwy samolotow i ewentualnie gdzie zdjecie zrobione- lotnicy mniej mnie mniej interesuja i jest im poswiecony osobny watek .No coz z bolszewikiem - mialem go opisanego jako polski i przyznam , ze mialem mieszane uczucia zamieszczajac go , poniewaz nie moglem nigdzie znalezc potwierdzenia tego faktu- dziekuje za sprostowanie.
  • Odpowiedzi 423
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Szanowni Koledzy, przypominam podtytuł tego działu:
Kolejna część ze zdjęciami polskich samolotów, które przewijają się na różnych portalach aukcyjnych."
Tak więc moja uprzejma prośba,nie wstawiajmy fotografii z książek czy czasopism.
Napisano
RE: Zdjęcie naszego samolotu - część 31
husky1 (2429 / 26)
2017-11-12 18:18:36
Panowie Koloman i Sedco Express - watek jest o samolotach, dlatego opisuje nazwy samolotow i ewentualnie gdzie zdjecie zrobione- lotnicy mniej mnie mniej interesuja i jest im poswiecony osobny watek"

Wybacz ale to że Ciebie mniej o" interesuje to nie znaczy, że innych też nie interesuje. Jest to wszak forum ogólnodostępne. Sądzę, że dla poszerzenia wiedzy nic nie stoi na przeszkodzie by dodatkowe informacje zamieszczać.
Napisano
Jesli wiecie cos wiecej oczywiscie uzupelniajcie opisy- ale darujcie sobie pouczenia w sylu:Dobrze byloby..., czy tez; To, ze sanitarny to widac...
Jesli zdjecie nie wystepuje w internecie, a jedynie umieszczone bylo w zagranicznej publikacji, do ktorej dostep ma w kraju niewiele osob to dlaczego nie zamieszczac?
Napisano
Sugerowałbym jednak ścisłe trzymanie się nazwy i charakteru tematu czyli zamieszczanie zdjęć polskich samolotów tylko takich, które przewijają się na różnych portalach aukcyjnych.
Inaczej wprowadzi się bałagan.
Dla zamieszczania zdjęć polskich samolotów publikowanych w zagranicznych książkach czy czasopismach proponuję założyć osobny temat - inicjatywę uważam za godną uwagi.
Napisano
husky1 (2430 / 26)2017-11-12 23:50:16
ale darujcie sobie pouczenia w sylu:Dobrze byloby..., czy tez; To, ze sanitarny to widac...
Jesli zdjecie nie wystepuje w internecie, a jedynie umieszczone bylo w zagranicznej publikacji, do ktorej dostep ma w kraju niewiele osob to dlaczego nie zamieszczac?"

Daleki jestem od pouczania kogokolwiek. Jeśli ktoś poczuł się urażony sformułowaniami,których użyłem to przepraszam.
Jestem jak najbardziej za zamieszczaniem zdjęć z prasy zagranicznej (lub polskiej z międzywojnia)właśnie z powodów o których wspomnialeś.
Napisano

Zdjęcie z Międzynarodowej Wystawy Komunikacji i Turystyki w Poznaniu 1930 r.
Fokker F.VIII/3M z pierwszej serii dla LOT-u (Zakłady Mechaniczne P&L) i silnikami Polskich Zakładów Skoda (Wright Whirlwind J5 - też licencja)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie