Morfon Napisano 24 Maj 2017 Autor Share Napisano 24 Maj 2017 WitamCzy może mi ktoś coś powiedzieć na temat tego hełmu? Z jakiego okresu pochodzi. Poproszę o jakieś informacje na jego temat.Podczas remontu dachu znalazłem takie cudo i bardzo mnie ciekawi historia tego znaleziska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 Forum: Nasze odkrycia (bez identyfikacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 M1895 ERSATZ FILZHELM dla szeregowych.Dziwi mnie tylko stan orła znacznie różniący się od reszty mosiężnych okuć...ersatz to ersatz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 Może orzełek pochodzi z jakiejś solidnie powleczonej pozłotą serii widziałem podobnie wyglądające wyciągnięte z gleby ,a skoro jest ze strychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Maj 2017 Share Napisano 24 Maj 2017 Więcej fot, bo na razie to sobie można gdybać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.