Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2017 Share Napisano 5 Maj 2017 Generalnie... porzeczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaKuba Napisano 5 Maj 2017 Share Napisano 5 Maj 2017 Może warto się pochylić i chwilę zastanowić , zamiast wpisywać się w narrację ie wiem kto , ale to na pewno oni". W tym kraju zostało rozgrzebanych wiele mogił , wiele razy bezczeszczono szczątki ludzkie , ale zdaje się , że to pierwsza taka sprawa , w którą bezpośrednio zaangażował się aż wojewoda , który będzie donosił nie do właściwej prokuratury , ale do samego Ministra Sprawiedliwości. Może należy sobie zadać pytanie czym ta sprawa różni sie od innych , że stała się tak priorytetową i kto dmucha ten balonMoże jest to sytuacja jakich wiele , lecz umiejętnie rozdmuchana przez środowisko wrogie detektorystom ; temat puszczony w medialny eter , który przy odpowiednim PR robi z każdego detektorysty hienę cmentarną ; temat który doskonale gra na uczuciach ludzkich. Za tydzień , dwa nikt nie bedzie pamietał o co chodziło , ale w pamieci pozostanie , że człowiek z detektorem , to cmentarna hiena. W tej sprawie należy jeszcze zwrócić uwagę na SNAP.Potępiam takie bezduszne , nieludzkie zachowania jak grabież grobów i jeżeli prawdą jest , że i w tym przypadku doszło do tak haniebnego czynu , to mam nadzieję ,że ręka sprawiedliwości dosięgnie sprawców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 6 Maj 2017 Share Napisano 6 Maj 2017 powodów może być wiele jest przecież dużo świrów którzy kierują się różnymi instynktami,można sobie gadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 6 Maj 2017 Share Napisano 6 Maj 2017 Rozumiem kogoś kto trafi na mogiłę i jej nie zgłosi(bo jak wytłumaczy czego tam szukał) ale nie rozumiem jak można ją ograbić i pozostawić taki gnój.Przykre to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjan Napisano 6 Maj 2017 Autor Share Napisano 6 Maj 2017 Sprawa ma dalszy ciąg:http://szczecin.onet.pl/odnaleziono-groby-polskich-zolnierzy-w-siekierkach-zostaly-ograbione/7308rwsOby policja dorwała te hieny cmentarne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 6 Maj 2017 Share Napisano 6 Maj 2017 Ale teraz będzie nagonka na poszukiwaczy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osjan Napisano 7 Maj 2017 Autor Share Napisano 7 Maj 2017 No niestety, zawsze to co robią wyrzutki środowiska obciąża wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 No to teraz czytajcie...http://www.igryfino.pl/wiadomosci/22964,niechlujna-ekshumacja-z-wczesniej-oszabrowanych-zoRęcę opadają. Ale, niestety, nie raz spotkałem się z pracami zrobionymi na odpi@@dol. Kiedyś mocno pokłóciłem się z prokuratorem i policją, którzy przyjechali na miejsce znalezienia kości w wykopie pod przyłącze wodociągowe. Zebrano ok 1/4 gościa i stwierdził, że już nic w glebie nie ma. W dupie mieli, że miednica i nogi leżały dalej, prostopadle do osi wykopu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 Ale wiocha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edekreak Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 A najlepsze jest to ze jakby coś jeszcze znaleźli to pewnie sami by zaje....i :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 nie wiem czy tylko ja to zauważyłem że w artykule pomylono daty,poza tym jak znam pismaków to można mieć ograniczone zaufanie do tego co tam napisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 w artykule pomylono daty"??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 napisałem przecież że mogło mi się wydawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 Powiem tak: do portalu igryfino.pl nalezy miec moooocno ograniczone zaufanie. Redaktor K. bardzo lubi naciagac fakty (i wyssane z palca bzdury), ale akurat o tym slyszalem z dobrego zrodla jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 9 Maj 2017 Share Napisano 9 Maj 2017 http://ono24.info/ograbil-grob-poleglych-to-juz-pewne-zostal-zlapany,a3366(...) Z ustaleń śledczych wynika, że zatrzymany mężczyzna nie ma związku z osobami poszukującymi militariów. Nie zdradza jednak, w jaki sposób doszło do odkrycia mogiły. Wiemy jedynie, że odkrycia mogiły dokonał przypadkowo. (...)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Blisko rzeka więc ani chyba rybak. Robaki kopał i wykopał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 [...]Udało się już ustalić i zatrzymać podejrzanego o ograbienie mogiły. Mężczyźnie, jak informuje Gazeta Wyborcza Szczecin" postawiony został zarzut ograbienia grobu, co jest przestępstwem opisanym w artykule 262kodeksu karnego. Grozi mu od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. Przyznał się do winy. Nie ma związku z osobami poszukującymi militariów. Mogiłę żołnierzy odkrył przypadkowo. Wydobył szczątki i ograbił z drobnych przedmiotów osobistych, takich jak szczoteczki, fajki czy monety. Zabrał też ocalałe fragmenty uzbrojenia, np. magazynek. http://www.tvn24.pl/rozkopal-i-ograbil-grob-poleglych-zolnierzy,736915,s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Przypomnę tylko lid z artykułu bezczeszczone groby żołnierzy" zamieszczonego 3.05.2017 r. na portalu igryfino.pl. Przyjechali z wykrywaczami metali. Rozkopali grób nad Odrą. Były tam szczątki 3 żołnierzy. Zabrali to, co potrzebne kolekcjonerom. Resztę zostawili na brzegu (widok na zdjęciach) i pojechali".www.igryfino.pl/wiadomosci/22954,zbezczeszczone-groby-zolnierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bassista Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 No niestety, pisalem juz wczesniej, ze ten portal z rzetelnym dziennikarstwem ma tyle co kon z koniecznoscia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Szerzej.http://prawy.pl/50552-archeolodzy-obrazaja-80-tys-poszukiwaczy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro69 Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 I wyszło prawie na moje.Pozdrowienia dla Pana Bjar.Mniej pisać ,więcej chodzić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Maj 2017 Share Napisano 10 Maj 2017 Gdzie chodzić? Jak więcej"? Bo nie wiem o co ci biega szczerze powiedziawszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.