Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano

Jeszcze jedna fotografia Mieczysława Szczudłowskiego.
Oficer dyplomowany, wielokrotnie odznaczony m.i. za wojnę 1919-20,
pilot 13.Eskadry Myśliwskiej. Ostatnio zastępca dowódcy 1.Pułku Lotniczego w Warszawie. W drugiej połowie lat 30-tych z nieznanych powodów zwodowany" do cywila.
A we wrześniu 1939 szef sztabu grupy bojowej gen Bułak-Bałachowicza walczacej w obronie Warszawy.

Napisano
Mam pytanie: zamieszczona w dniu 2017-10-11 11:46:49 fotografia Mieczysława Szczudłowskiego jest zapewne fragmentem większej fotografii. Jeśli tak, to czy byłoby możliwe zamieszczenie tej całej fotografii?
  • 2 weeks later...
Napisano
Pytanie:
Koloman (55 / 0)
2017-10-30 01:17:05
Mam pytanie: zamieszczona w dniu 2017-10-11 11:46:49 fotografia Mieczysława Szczudłowskiego jest zapewne fragmentem większej fotografii. Jeśli tak, to czy byłoby możliwe zamieszczenie tej całej fotografii?
Odpowiedź:
formoza58 (21726 / 166)
2017-10-30 11:27:20
Tak, jest fragmentem większej fotografii. Ale osoby na niej umieszczone, oprócz jeszcze jednego oficera lotnictwa,są poza tematem tego wątku.

A niby dlaczego nie można zamieścić zdjęcia tym bardziej, że jak podano jest na nim jeszcze jeden oficer lotnictwa ?
Tzn. jak mamy zdjęcia grupowe osób a wśród nich jest np. lotnik to należy tą postać wyciąć by zamieścić ?!
Kompletna paranoja !
Napisano
Kolego Sedco Express,zamiast paranoić", jeśli chciałeś umieścić, nic nie stoi na przeszkodzie. Tym bardziej, że podałem na łamach Koledze Kolomanowi sygnaturę tego zdjęcia...
To nie paranoja, tylko dylemat i konsekwencja małej rozdzielczości w portalu. Poza tym... hmm, może w tym przypadku z ostrożności chciałem się stosować do konkretnego tematu tego wątku. Jak znam życie, to zaraz pojawiłby się komentarz któregoś z kolegów, że po pierwsze malutkie i nieczytelne, lotników jest tylko dwóch, albo inne blebleble" ...
Tak,że Kolego Sedco Express nie paranoja to, lecz konieczność. Ale przecież droga wolna", jest sygnatura tej fotografii, wrzuć je,
możesz przecież , prawda?...
Napisano

Zdj. było już zamieszczone w dziale Polskie samoloty"
Breguet Bre XIVA - 03.-10.09.1922 I Międzynarodowe Zawody Lotnicze w Zurychu.
Od lewej:
- sierż.mech.(nn)Kobuz
- kpt.pil. Józef Krzyszkowski
- kpt.obs. Czesław Filipowicz
- ppłk pil. inż. Ludomił Rayski
- por.pil. Stefan Poawlikowski
- sierż.mech. Stefan Kłosek