Wykrywkowicz Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 Witam, chciałem wyczyścić szklane butelki odrdzrwiaczem, po czym sszedł brud, ale został biały i śliski osad po odrdzewiaczu. Doradźcie mi proszę czym mógłbym to zalać żeby pozbyć się nalotu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Wrzucasz kawałek druciaka do garów w butelkę,dolewasz cif-a i memłasz w środku cienką listewką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wykrywkowicz Posted January 9, 2017 Author Share Posted January 9, 2017 Dzięki za odpowiedź. Nie porysuje szkła? Robiłem podobnie tyle, że z gąbką do naczyń, myślałem, że jest łatwiejszy sposób. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 a szklanki i talerze Ci się rysują od druciaka? Po 40 myciu może i tak,ale nie po jednym razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Ostatnio miałem do umycia kilka butelek różnego pochodzenia o niewiadomych zabrudzeniach. Zalałem wodą i dodałem dosłownie po kilka kropel płynu Domestos do mycia toalet. Na drugi dzień wszystko puściło. Sam jestem zdziwiony że tak ładnie domyło.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 A babcin sposób polegał na memłaniu surowym ryżem wsypanym do butelki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Sposoby są różniste,zależy od osadu.Ja tam od eksperymentowania wole druciak bo zwykle działa na wszystko:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Ryż, druciak, skorupki z jajek, łupiny orzecha włoskiego wszystko działa, ale dymionem 50 l bardzo źle się macha.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ano by się Pudzian przydał do takiego eksperymentu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Ja swego czasu dosypywałem do starych butelek piasku (biały, kopany z wyrobiska, nie rzeczny-ma ostrzejsze krawędzie) efekt mocno zadowalający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Piasek > kwarc jest na tyle twardy że rysuje szkło. Jak jest coś cennego to nie polecam.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.