Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny kawałek metalu,co to?

SzaLLonY4544

Pytanie

Napisano

Witam chciałbym się dowiedzieć co to jest? do czego to mogło służyć? czy to jest bardzo stare? zdjęcie dodałem jedno ponieważ z obu stron jest takie samo nie posiada żadnych napisów. ten rozpłaszczony koniec jest dosyć ostry, z góry bardzo dziękuje.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://lodzka.policja.gov.pl/ld/informacje/6451,Amatorzy-nielagalnych-wykopalisk-archeologicznych-w-rekach-policjantow.html
Są tam podobne siekierki czyli jak wyżej epoka brązu ( kultura łużycka) z jednej strony fant godny podziwu z 2 to możliwy bilet do paki za nielegalne wykopy!Jeśli znajdą wykrywacz u niego w domu to nic mu to zda że dostał to w spadku po dziadku Gerwazym czy tam znalazł na grzybach problematyczny fant pozdrawiam.
Napisano
Witam panowie. Oddałem do muzeum ten przedmiot. pani bardzo zaskoczona i powiedziała że jestem pierwszą osobą która przyniosła coś do muzeum.Sprawdzi autentyczność i jutro mam przyjechać ,powie mi czy to jest właśnie to co pisaliście i powie jak to mogę przekazać i co i jak.
Napisano
Dokładnie nie wiem w którym muzeum ponieważ o tym zadecyduje konserwator zabytków. Tak mówili mi w muzeum.
Spisałem z muzeum papirologie, pokazałem na jakim polu znalazłem chodzili oglądali pole i bardzo podziękowali za oddanie tego i powiedzieli że pod tym znaleziskiem w muzeum będzie widniało nazwisko znalazcy. i będą mnie informować co zrobi z tym konserwator czy wynagrodzi mi to pieniężnie czy dyplomem :) a i jeszcze jakiś archeolog ma kiedyś tam przyjechać zobaczyć ten teren ale nic nie będą kopać.
Wiec polecam oddawać do muzeum i sie nie bać.
Podchodzą do tego bardzo profesjonalnie :)
Nie tak jak napisał bunkierek11 ilet do paki".
Dzięki i Pozdrawiam Michał.
Napisano

Witam chciałbym się dowiedzieć co to jest? do czego to mogło służyć? czy to jest bardzo stare? zdjęcie dodałem jedno ponieważ z obu stron jest takie samo nie posiada żadnych napisów. ten rozpłaszczony koniec jest dosyć ostry, z góry bardzo dziękuje.

Napisano
Dajcie spokój chłopakowi. Jedni radzą żeby oddał do muzeum a inni mówią, że za to beknie. Takie straszenie nie jest w naszym interesie. I nie ma co przypinać łatki ogółowi konserwatorów. Brawo SzaLLonY4544

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie