SzaLLonY4544 Napisano 1 Listopad 2016 Autor Napisano 1 Listopad 2016 Witam chciałbym się dowiedzieć co to jest? do czego to mogło służyć? czy to jest bardzo stare? zdjęcie dodałem jedno ponieważ z obu stron jest takie samo nie posiada żadnych napisów. ten rozpłaszczony koniec jest dosyć ostry, z góry bardzo dziękuje.
czarny bocian Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 a czemu od razu musi biec z tym do muzeum ? moze to spadek po dziadku . przecież nie napisal ze wykopał .
czarny bocian Napisano 2 Listopad 2016 Napisano 2 Listopad 2016 potem czeka Cie jeszcze wskazanie miejsca gdzie to znalazłes ;-)
K.O.P. Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 no właśnie czy tego rodzaju pamiątki rodzinne też podlegają pod paragraf?
bunkierek11 Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 http://lodzka.policja.gov.pl/ld/informacje/6451,Amatorzy-nielagalnych-wykopalisk-archeologicznych-w-rekach-policjantow.htmlSą tam podobne siekierki czyli jak wyżej epoka brązu ( kultura łużycka) z jednej strony fant godny podziwu z 2 to możliwy bilet do paki za nielegalne wykopy!Jeśli znajdą wykrywacz u niego w domu to nic mu to zda że dostał to w spadku po dziadku Gerwazym czy tam znalazł na grzybach problematyczny fant pozdrawiam.
bjar_1 Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 A w którym muzeum będzie można to podziwiać?
SzaLLonY4544 Napisano 2 Listopad 2016 Autor Napisano 2 Listopad 2016 Witam panowie. Oddałem do muzeum ten przedmiot. pani bardzo zaskoczona i powiedziała że jestem pierwszą osobą która przyniosła coś do muzeum.Sprawdzi autentyczność i jutro mam przyjechać ,powie mi czy to jest właśnie to co pisaliście i powie jak to mogę przekazać i co i jak.
SzaLLonY4544 Napisano 3 Listopad 2016 Autor Napisano 3 Listopad 2016 Dokładnie nie wiem w którym muzeum ponieważ o tym zadecyduje konserwator zabytków. Tak mówili mi w muzeum.Spisałem z muzeum papirologie, pokazałem na jakim polu znalazłem chodzili oglądali pole i bardzo podziękowali za oddanie tego i powiedzieli że pod tym znaleziskiem w muzeum będzie widniało nazwisko znalazcy. i będą mnie informować co zrobi z tym konserwator czy wynagrodzi mi to pieniężnie czy dyplomem :) a i jeszcze jakiś archeolog ma kiedyś tam przyjechać zobaczyć ten teren ale nic nie będą kopać.Wiec polecam oddawać do muzeum i sie nie bać. Podchodzą do tego bardzo profesjonalnie :)Nie tak jak napisał bunkierek11 ilet do paki".Dzięki i Pozdrawiam Michał.
Jacek Dąbrowski Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 a i jeszcze jakiś archeolog ma kiedyś tam przyjechać zobaczyć ten teren ale nic nie będą kopać"Będzie ich wiecej. Będą już o 6-tej rano.Pozdrawiam
SzaLLonY4544 Napisano 1 Listopad 2016 Autor Napisano 1 Listopad 2016 Witam chciałbym się dowiedzieć co to jest? do czego to mogło służyć? czy to jest bardzo stare? zdjęcie dodałem jedno ponieważ z obu stron jest takie samo nie posiada żadnych napisów. ten rozpłaszczony koniec jest dosyć ostry, z góry bardzo dziękuje.
Mr.Vegas Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 Siekierka z epoki brązu. Poszukaj w google więcej info na ten temat. Pozdro !
esterendensen Napisano 1 Listopad 2016 Napisano 1 Listopad 2016 To jest siekierka zepoki brązu.Lepiej oddaj do muzeum najblizszego,jeśli chcesz uniknąć kłopotów
ManyFace Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 Dajcie spokój chłopakowi. Jedni radzą żeby oddał do muzeum a inni mówią, że za to beknie. Takie straszenie nie jest w naszym interesie. I nie ma co przypinać łatki ogółowi konserwatorów. Brawo SzaLLonY4544
Pytanie
SzaLLonY4544
Witam chciałbym się dowiedzieć co to jest? do czego to mogło służyć? czy to jest bardzo stare? zdjęcie dodałem jedno ponieważ z obu stron jest takie samo nie posiada żadnych napisów. ten rozpłaszczony koniec jest dosyć ostry, z góry bardzo dziękuje.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.