edzio982 Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Hej,chciałbym się dowiedzieć jakie służby używały takiego umundurowania.W środku brak jakichkolwiek oznaczeń, guziki bez sygnatur. Proszę o pomoc w identyfikacji. pzdrEd
woytas Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Z tego znaczka pocztowego będzie trudno cokolwiek zobaczyć.
Jacek Dąbrowski Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Sądząc ze zdjęć to Poczta Polska. Służby przyklejające znaczki na listach.
Edmundo Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Faktem jest że zdjęcie pierwsze bardzo słabe to znaczy małe ale patrząc na krój tejże bluzy i guzik z drugiej foty to może być ciekawostka. Kolego edzio982 dodaj lepsze (większe) fotografie.
monoceros Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Mundur ubranie robocze oryginał mon drelich
Edmundo Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 monoceros pomimo pewnego podobieństwa nie będzie to ogólnowojskowy drelich roboczy, spójrz na guzik z klapy górnej kieszeni identyfikowanej bluzy. Pierwszy strzał z mojej strony (o ile rzeczywiście jest to produkt polskiego pochodzenia a tak na razie mi się wydaje) to jest to bluza służbowa (robocza) Marynarki Handlowej ewentualnie służb związanych z funkcjonowaniem portów czy też rybołówstwa lub cywilnych szkół morskich. Na pewno nie jest to bluza Marynarki Wojennej z okresu PRL czy też obecnej MW RP.
monoceros Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Edmundo-zgadzam się,oczywiście to może być bluza robocza Marynarki Handlowej lub np.uczniowska jakiejś szkoły morskiej.Pozdrawiam.
Erih Napisano 5 Październik 2016 Napisano 5 Październik 2016 Trochę bez sensu, typowy drelich roboczy i do niego takie guziki...
Edmundo Napisano 6 Październik 2016 Napisano 6 Październik 2016 Erich zwróć uwagę na kieszeń i nie chodzi mi o guziki tylko o krój (bodajże nazywa się to kontrafałda), to nie jest typowy drelich roboczy.
Pytanie
edzio982
Hej,
chciałbym się dowiedzieć jakie służby używały takiego umundurowania.
W środku brak jakichkolwiek oznaczeń, guziki bez sygnatur. Proszę o pomoc w identyfikacji.
pzdr
Ed
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.