huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2016 Napisano 29 Wrzesień 2016 Witam pod wpływem dzisiejszych wiadomości z Wrocławia postanowiłem założyć wątek o znaczkach pocztowych :) (a może faktycznie starzeję się i lata świetności mam już za sobą ). :):):) może ktoś kto ma wiedzę na temat znaczków - pociągnie go dalej -pozdro :)
bjar_1 Napisano 29 Wrzesień 2016 Napisano 29 Wrzesień 2016 Kolekcja w moim przypadku, to za dużo powiedziane, ale faktycznie trafia się tego sporo m.in. takie z początku WW wieku i człowiek nie wie co to i ile warte". Coś tam na dniach pokażę - może ktoś wyłowi jakieś rarytasy?
Czlowieksniegu Napisano 29 Wrzesień 2016 Napisano 29 Wrzesień 2016 Z tym ile warte", to bym się nie rozpędzał...Dostałem jakiś czas temu -dziesiąt kart wypełnionych znaczkami CiK- nie liczyłem na cud i miałem rację.Okazało się, że:- a te podniszczone- a te ze śladami wilgoci- a te to może i tak, ale bez gwarancji- a w sumie to...Nawet nie próbowałem ich do końca zrozumieć".Przy zalewie najróżniejszych falsyfikatów, a jednocześnie np możliwości kolorystycznych oryginałów, to my sobie popatrzeć co najwyżej możemy :-)PS Pamiętam jak kupę lat temu dostałem kilkanaście klaserów Polski i demoludów- owoc pasji członka rodziny. Dziś można je na kilogramy w cenie makulatury kupić :-(Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 20:40 29-09-2016
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2016 Autor Napisano 29 Wrzesień 2016 Nie wiem czy dobry czy to lipa kiedyś go kupiłem za jakiś śmieszne pieniądze - dużo nie ryzykowałem :)
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2016 Autor Napisano 29 Wrzesień 2016 mensguth6 - to jakaś okolicznościówka ? łowiecka ? - zajefajna !!!
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2016 Autor Napisano 29 Wrzesień 2016 może i tak - ale może i trochę PRLu ? zresztą jak uważacie :)
huk 100 Napisano 29 Wrzesień 2016 Autor Napisano 29 Wrzesień 2016 Czasami nam laikom trudno określić rok kiedy na stemplu nie widać :)
Sobiepan Napisano 29 Wrzesień 2016 Napisano 29 Wrzesień 2016 Litwa 27 kwietnia 1938"kwietnia zwanego czerwcem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.