ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 17 godzin temu, ptasznik napisał: Wyremontowany w Płocku gdzie zdjęto mu wieżę pancerną i używany pod nazwą ''Puma'' jako jednostka pomocnicza przez stocznię Weischelwerft GmbH, Piszą też, że w Niemczech są na to dokumenty. Oczywiście Niemcy mogli się pomylić. Wygląda na to, że to co było brane za KU-6 okazuje się być KU-3/7 i nie ma zdjęć KU-6 przed 1939 rokiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 (edytowane) A może to jest KU-6 po zabudowie kazamaty, a przed zabudową wieżyczki z monitora ? Położenie odbojnicy na burcie pasuje do tego na rufie. Edytowane 16 Styczeń 2022 przez ptasznik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 2 godziny temu, ptasznik napisał: A może to jest KU-6 po zabudowie kazamaty, a przed zabudową wieżyczki z monitora ? Położenie odbojnicy na burcie pasuje do tego na rufie. Odbojnicy na burcie na rufie jest i u KU-6 i u KU-7. Są prawie identyczne. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 4 godziny temu, ptasznik napisał: Piszą też, że w Niemczech są na to dokumenty. Oczywiście Niemcy mogli się pomylić. Wygląda na to, że to co było brane za KU-6 okazuje się być KU-3/7 i nie ma zdjęć KU-6 przed 1939 rokiem. Jest zdjęcia, na których KU-6 i KU-7 stoją obok siebie na froncie wschodnim. Nie ma błędu. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 (edytowane) O to miałem zapytać, czy są oba na jednym zdjęciu. Odstęp od kazamaty do burty węższy, ale nie można wykluczyć wymiany kazamaty na nieco mniejszą a masywniejszą pod wieżę z monitora. A może jest i tak samo, tylko szerzej od strony dziobu ? Edytowane 16 Styczeń 2022 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 15 minut temu, ptasznik napisał: O to miałem zapytać, czy są oba na jednym zdjęciu. Nie. Kuter z taką wieżą widziałem tylko na tym jednym zdjęciu. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 Moja wina, powinienem rozdzielić ----------- Chodziło mi o KU-6 i KU-7 na jednym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 8 minut temu, ptasznik napisał: Moja wina, powinienem rozdzielić ----------- Chodziło mi o KU-6 i KU-7 na jednym zdjęciu. To zdjęcie, na których KU-6 i KU-7 stoją obok siebie, znajduje się w naszym archiwum. Ale jeszcze nie mogę się tym podzielić. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 13 minut temu, svgafarov napisał: nie mogę się tym podzielić. Rozumiem. Chodziło o to czy takie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 16 Styczeń 2022 Share Napisano 16 Styczeń 2022 48 minut temu, ptasznik napisał: Edytowane 14 minut temu przez ptasznik Czy to ten sam, tylko z inną wieżą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 15 godzin temu, ptasznik napisał: Czy to ten sam, tylko z inną wieżą ? Ciężko powiedzieć. Wygląda jak. Ale! Ja potrzebuje to zdjęcia w lepszej jakości. Szczegóły są bardzo ważne dla identyfikacji. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 1 godzinę temu, svgafarov napisał: Szczegóły są bardzo ważne dla identyfikacji. Rzecz oczywista. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że oba zdjęcia dzielić może 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 Mam pytanie o most, gdzie on był ? To odbudowany po wysadzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 1 godzinę temu, ptasznik napisał: Rzecz oczywista. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że oba zdjęcia dzielić może 10 lat. Z tego powodu ja potrzebuje zdjęcia wysokiej jakości. Zdjęcia rozdzielone latami. Konieczne jest porównanie, jakie wspólne szczegóły są zachowane. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 1 godzinę temu, ptasznik napisał: Mam pytanie o most, gdzie on był ? To odbudowany po wysadzeniu ? https://ruslantkachenko.livejournal.com/38561.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2022 W dniu 16.01.2022 o 13:33, svgafarov napisał: Siergiej, a wiadomo o tych dwóch jednostkach od lewej. Tak im się przyglądam i pierwsza mogła być przeróbką jednej z naszych kanonierek. Już w Kijowie kombinowali z nimi w latach 1940- 41, potem niemcy mogli coś zmienić i dołożyć. Drugi,również kształt znajomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 Dzięki za most. Wojenny. Szybko im poszło, żelbeton, miał być na zawsze. Godzinę temu, formoza58 napisał: pierwsza mogła być przeróbką Przeróbka, z Niemcami to nie przyjechało. Godzinę temu, formoza58 napisał: Drugi,również kształt znajomy... Gdzieś coś takiego widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 1 godzinę temu, formoza58 napisał: przeróbką jednej z naszych kanonierek. Za małe to na kanonierkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 17 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2022 Spójrz na KU 6 przy moście i porównaj proporcje na pracach A. Werki, który zachowując kształt tą jednostkę sporo powiększył i pokoleniami ( bez prawie null materiału ikonograficznego) człek się do tych rozmiarów przyzwyczaił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 Trza odwyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 Jest kilka ciekawych miejsc na tym kutrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 17 Styczeń 2022 Share Napisano 17 Styczeń 2022 3 godziny temu, formoza58 napisał: Siergiej, a wiadomo o tych dwóch jednostkach od lewej. Tak im się przyglądam i pierwsza mogła być przeróbką jednej z naszych kanonierek. Już w Kijowie kombinowali z nimi w latach 1940- 41, potem niemcy mogli coś zmienić i dołożyć. Drugi,również kształt znajomy... Jeszcze nie ustaliliśmy, KTO jest na zdjęciu. Niestety. --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 18 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2022 16 godzin temu, svgafarov napisał: https://ruslantkachenko.livejournal.com/38561.html Siergiej, czy to ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svgafarov Napisano 18 Styczeń 2022 Share Napisano 18 Styczeń 2022 9 minut temu, formoza58 napisał: Siergiej, czy to ten sam? Nie https://ru.wikipedia.org/wiki/Наводницкий_мост --- Pozdrawiam, Sergey Gafarov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 18 Styczeń 2022 Share Napisano 18 Styczeń 2022 (edytowane) 11 godzin temu, ptasznik napisał: Jest kilka ciekawych miejsc na tym kutrze. Zdjęcie w ujęciu 3/4, kuter częściowo zasłonięty motorówką,dziób niewidoczny, częściowo poplamione. Tak mi się ON widzi. W tym ujęciu na zdjęciu kuter wydaje się krótszy, a elementy są niby bliżej siebie. Edytowane 18 Styczeń 2022 przez ptasznik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi