Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
''KU 6'', pierwsze zdjęcie w temacie.
Dosyć wyraźne, ale czy można jeszcze powiększyć koło ratunkowe, a raczej to na czym jest oparte, to co wystaje z tylnego okna nadbudówki ?
Napisano
No własnie dlatego umieściłem to ostatnie zdjęcie, bo wspomniałeś o tej wieżyczce w formie ściętego ostrosłupa i mi się to skojarzyło.
Rozmyje,ale ja tego coś" nie kojarzę nawet w tym stanie tego kadru. Przykro mi...
Napisano
Też tą wieżyczkę miałem na myśli. Zdjęcie jakieś wyraźniejsze niż widziałem dotychczas, lepiej widać dziób, jakby zadarty.

Rura niestety mi się kojarzy. I to na prawo od niej, lekko skos w górę. Pod kołem, pod przerwą miedzy literami.
2017-11-04, 13:56:03
2017-10-26, 15:29:26
2017-04-30, 18:15:48
2017-03-30, 21:15:55
2016-10-27, 23:47:53
2016-09-29, 00:27:23 Tu najbardziej.
Napisano

Sorki, ale mam wrażenie, że sobie teraz jaja" robisz. Pod wskazanym postem z 27 10 2016, godz.23: 47:53 znalazłem to. Gdzie rura, która nie daje Tobie spokoju?...
W poście z 29 09 2016 godz. 00:27:23 znalazłem to...

Napisano

Być może chodzi Tobie o rurę ( a obaj wiemy co to jest) wystającą z głowy jednego z morskich wilków", ale to chyba nie jest związane z ostatnim tematem. Reszty zdjęć, wybacz, już nie szukałem...
Na przyszłość, jeśli z wędrówki po wątku wrócisz z czymś intrygującym, to przenieś go jako grafikę z pytaniem.Unikniemy chyba wtedy nie porozumień, prawda?

Napisano
Na którym zdjęciu, konkretnie którym? Albo je po prostu wrzuć. Bo to już z lekka przypomina rozmowę kotlarza z fanfarzystą w plutonie trębaczy w pułku kawalerii ...Ja pierdum, pierdum, Ty tratatata ;-(
  • 2 weeks later...
Napisano
Wieżyczka jak na KU (LKU chyba nigdy oficjalnie nie funkcjonowało, a powstało jakoś nieformalnie po powstaniu CKU ''Nieuchwytny''), ale tu chyba na kanonierce. Podstawa wieżyczki wygląda mi na ścięty ostrosłup i przedłuża jej ściany, na KU stała na płaskim dachu kazamaty. Chyba że ta pozioma linia to coś innego niż podział na wieżyczkę i podstawę ?
Napisano
Również myślałem o kanonierce. Jeśli ten maszcik przed wieżyczką należy do tej jednostki, to mamy jedną z kanonierek, a plandeka zakrywa łódkę na żurawiku. Rufowy maszt był ruchomy i położony