Skocz do zawartości

Rekonstrukcja mausera 98k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zabrałem się za rekonstrukcję mausera 98k kupiłem już kolbę i bagnet. Chciałbym go zrekonstruować w maksymalnie oryginalnym stopniu, stąd też moje pytanie: Co w mauserze stanowi szkielet broni i czy w ogóle jest? W broni krótkiej nie ma z tym problemu-czyżby była to kolba w moim przypadku? Ją jednak można kupić bez problemu.

kampania, może najpierw poczytaj i pooglądaj o budowie broni bo brak Ci podstawowej wiedzy jak widać. Obawiam się że po dokonaniu rzeczonego zakupu raczej nie będziesz miał ani kolby , ani nic co by do niej można było zamontować, będziesz mieć za to dużo problemów.

Szkieletu w k98 trudno znalezc, znajdziesz natomiast łoże z kolbą do które jest przytwierdzona lufa z komorą zamkową, spustową i magazynkiem,to tak z grubsz bo jest jeszcze trochę inny6ch detali.Jeśli tą stronę znasz to resztę tam znajdziesz.Szkieletu to raczej w pistoletach należy szukać.

W karabinie mauser częściami istotnymi z punktu widzenia prawa są; komora zamkowa, lufa z komorą nabojową, zamek- a raczej w tym wypadku trzon zamkowy z ryglami, zameczek, kurek i sprężyne można mieć :P. Z nie istotnych części broni zostają następujące rzeczy, kolba z kompletem okuć, pudełko magazynka, język spustowy, przyrządy celownicze i właściwie tyle, można teraz kupić lufy pozbawione komory nabojowej, no to sobie coś takiego można wstawić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie