kampania wrześniowa Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 Witam, zabrałem się za rekonstrukcję mausera 98k kupiłem już kolbę i bagnet. Chciałbym go zrekonstruować w maksymalnie oryginalnym stopniu, stąd też moje pytanie: Co w mauserze stanowi szkielet broni i czy w ogóle jest? W broni krótkiej nie ma z tym problemu-czyżby była to kolba w moim przypadku? Ją jednak można kupić bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 Na allegro kolbę kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 W maksymalnie oryginalnym stopniu - to nie wiele Ci zostanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 kampania, może najpierw poczytaj i pooglądaj o budowie broni bo brak Ci podstawowej wiedzy jak widać. Obawiam się że po dokonaniu rzeczonego zakupu raczej nie będziesz miał ani kolby , ani nic co by do niej można było zamontować, będziesz mieć za to dużo problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 Bronią palną sie interesuję rok, od pół roku szukam co to ten szkielet i niewiele znalazłem. Na całej reszcie się znam tylko z tym mam problem bo bez tego nie skończę :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 Co do reszty to wmontuję replikę denix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 od pół roku szukam co to ten szkielet i niewiele znalazłem"Buhahaha:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 Widziałem już takie teorie, że szkielet=destrukt. To ktoś mi wreszcie powie gdzie w mauserze jest szkielet i czy jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 Pół roku szukasz, a można wiedzieć gdzie szukałeś? To znasz? http://mauser98k.internetdsl.pl/hist98k.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 22 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2016 Znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 22 Sierpień 2016 Share Napisano 22 Sierpień 2016 Szkieletu w k98 trudno znalezc, znajdziesz natomiast łoże z kolbą do które jest przytwierdzona lufa z komorą zamkową, spustową i magazynkiem,to tak z grubsz bo jest jeszcze trochę inny6ch detali.Jeśli tą stronę znasz to resztę tam znajdziesz.Szkieletu to raczej w pistoletach należy szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_K Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 W karabinie mauser częściami istotnymi z punktu widzenia prawa są; komora zamkowa, lufa z komorą nabojową, zamek- a raczej w tym wypadku trzon zamkowy z ryglami, zameczek, kurek i sprężyne można mieć :P. Z nie istotnych części broni zostają następujące rzeczy, kolba z kompletem okuć, pudełko magazynka, język spustowy, przyrządy celownicze i właściwie tyle, można teraz kupić lufy pozbawione komory nabojowej, no to sobie coś takiego można wstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 No i jescze iglica:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Resztę uzupełnię repliką ze znalu oczywiście ruchomą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Zrób sobie chłopie pozwolenie kolekcjonerskie i nie będziesz musiał kombinować.Za 2 tysiaki kupisz oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Gdybym mógł... W którymś poście już pisałem, że mam 14 lat, ale może kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Młodzież to nie tylko nierozumni idioci jakich wiele, ale także ludzie z pasją, którzy mają jakiś cel w życiu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Weź ty sobie obierz cel żeby do następnej klasy zdać przez ten rok bo to się wakacje kończą, mauserami to się później zajmiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Taa średni 5.69 i żebym zdał. Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Stąd też mam na to kasę-stypendia naukowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Cieszę się, że osoba w Twoim wieku jest tak pozbierana" i wie czego chce. Życzę Ci powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 kampania...jeśli Ty masz 14 lat, to ja mam ze 150. A w pisaniu postów zapewne pomaga Tobie tata ;) Bez odbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Człowieku, mój tata przez większość dnia siedzi w robocie, podobnie jak mama, więc nie mogą mi pomagać-logiczne nie wierzysz, że mam 14 lat to daj maila, podeślę Ci fotki mnie i kolekcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Z resztą sprawdź se godziny dodania postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.