Sobiepan Napisano 10 Lipiec 2016 Autor Napisano 10 Lipiec 2016 11 lipca mija 73 rocznica krwawej niedzieli", apogeum bestialskiego mordu dokonanego przez Ukraińców na ponad 100 000 Polaków i przedstawicielach innych narodowości, mieszkańcach Wołynia i w Małopolski wschodniej.Ja jak co roku zapalę świeczkę w oknie.
traper6 Napisano 18 Lipiec 2016 Napisano 18 Lipiec 2016 Sobiepan. Widziałem oryginalne zdjęcia robione przez ukraińską swołocz.Niestety zdjęcia są Mrągowie na Mazurach. A to dla mnie w tej chwili to drugi koniec Polski i to po przekątnej
Sobiepan Napisano 11 Lipiec 2017 Autor Napisano 11 Lipiec 2017 Dziś mijają 74 rocznica wołyńskiej krwawej niedzieli".
samgnus Napisano 20 Lipiec 2017 Napisano 20 Lipiec 2017 Taka rocznica i zero odzewu...praktycznie martwy post...Bez komentarza !
spartan200 Napisano 21 Lipiec 2017 Napisano 21 Lipiec 2017 Niestety, co zrobić, takie czasy... Ta rocznica powinna być ustawowo obchodzona nagłaśniana i upamiętniana, podobnie jak inne doniosłe i tragiczne wydarzenia w naszej historii. Ale dlaczego tak nie jest, temat rzeka, nie będę wnikał, nie chcę się denerwować... Jakoś inne rocznice władze mogą obchodzić uroczyście np. co miesiąc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.