plr78 Napisano 15 Maj 2016 Autor Napisano 15 Maj 2016 Witam. Mam zapytanie odnośnie dwóch moich znajdek.Na pierwszy ogień plakietka z wiedeńskim adresem niejakiego Pikala Wilhelma , czy była ona mocowana do walizki? Wymiar w obecnym stanie 6,5 cm x 2,5 .
plr78 Napisano 15 Maj 2016 Autor Napisano 15 Maj 2016 Kapturek o średnicy 3 cm. Jak tak na niego patrzę,to gdzieś coś dzwoni , ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie mogłem to widzieć.
viator01 Napisano 15 Maj 2016 Napisano 15 Maj 2016 Ta plakietka" to element systemu, jaki Niemcy stosowali w urzędach, gazowniach itp. do adresowania kopert, drukowania różnego rodzaju korespondencji (powtarzalnej) lub ewidencji danych.
plr78 Napisano 15 Maj 2016 Autor Napisano 15 Maj 2016 Dzięki viator01 , przy okazji okazało się że temat był na forum nie jeden raz .Wystarczy wpisać blaszka z adresem , a ja uparcie trzymałem się plakietki ...
zazor Napisano 16 Maj 2016 Napisano 16 Maj 2016 Kapturek przypomina fragment klapki jakiegoś instrumentu dętego
Pytanie
plr78
Witam. Mam zapytanie odnośnie dwóch moich znajdek.Na pierwszy ogień plakietka z wiedeńskim adresem niejakiego Pikala Wilhelma , czy była ona mocowana do walizki? Wymiar w obecnym stanie 6,5 cm x 2,5 .
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.