Skocz do zawartości
  • 0

beczka 200l heer

zielslawek

Pytanie

Napisano
Witam wszystkich jako nowy!
I od razu przechodzę do konkretu. Ostatnio na złomie trafiłem beczkę z napisem: KRAFTSTOFF 200 L FEUERGERARLICH HEER. Nie znalazłem żadnej daty. Najbardziej mnie zastanawia napis HEER, nie wiem co oznacza. I przede wszystkim czy to jest powojenna produkcja, czy wojenna? Prośba do Was Panowie, czy warto ją targać ze złomu?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To i tak zszedłem ze 1,30 zł. Plusem jest to, że nie był w temacie. Bo 20 litrowe kanistry, jak widzi datę lat wojennych, to wołają po 30 do 40 zł. Na tym dopiero mają przebitkę.
Napisano
Mam, aczkolwiek słabo czytelne napisy, w dodatku spawany jeden pierscień. Już nie mówię o tym, że dziórawa i lekko zdeformowana. Ważyła 50 kg- wyszło 60 zł. Zdjęcie dołączę jak wrócę z pracy.
Napisano
Trafia się jeszcze tego po złomach, ale cwaniaki przeczytają Wehrmacht" i myślą, że Boga za nogi złapali. Stąd ceny zaporowe.
Napisano
Ostatnio byłem na zakupach" to gość z tekstem ja na allegro sprzedaję, tutaj mi interes nie szedł" także to nie te lata na złomowiska, są za bardzo w temacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie