Skocz do zawartości

działo w lesie

esterendensen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.W mojej okolicy stoi takie ustrojstwo.Brat je sfotografował.Ktoś rozpoznaje typ,model?Zdjęcie jest oczywiście większe,widać podstwę,całą lufę,zaczep itp.Ze względu na ograniczenia musiałem je przyciąć.

Napisano
Arnold, nie pindol!!!
Podczepiaj i wlecz na jamę.
Potem sie zobaczy co z tym fantem zrobić.
Spiesz sie , złomiarze nie śpią, mogą być szybsi i wtedy będziesz pałkuniał ;(
Napisano
Dlaczego bajki ? Sam lat temu kilka czy kilkanaście dawałem tu zdjęcia sprzętów które stały na dawnym pasie taktycznym pod Krakowem, nie mniej imponujące.
Napisano
Trzeba by się wybrać na małą inwentaryzację terenową, za moich pierwszych wypraw na Pasternik stało tam dużo więcej sprzętu, który potem wyparował.
  • 2 weeks later...
Napisano
Sprawdziłem temat, foto tego co zostało z 85 mm armaty przeciwlotniczej wz. 39 zostało zrobione kilka lat temu. Na dzisiaj niestety nie ma już pokręteł mechanizmu kierunkowego i podniesieniowego, których szukam do armaty z naszych zasobów. Na zdjęciu tego nie widać, lufa jest obcięta, zniknęły wszystkie detale, które jeszcze widać na zamieszczonym powyżej foto. Szkoda, że złomiarze byli szybsi. Na wielu poligonach stały takie działa, niestey, te które przetrwały do dnia dzisiejszego są ogołocone ze wszystkich detali. Kilka takich namiarów juz sprawdzałem, tu była nadzieja, szukam dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie