Swiety82 Napisano 18 Październik 2015 Autor Napisano 18 Październik 2015 Czy ktoś jest w stanie rozpoznać typ maszyny z tej fotografii? To niestety tylko kawałek gazety w marnej jakości, ale moze... ?
szpachelka12 Napisano 18 Październik 2015 Napisano 18 Październik 2015 Kiedyś wszystkie motocykle,wyglądały tak samo.;)
szpachelka12 Napisano 18 Październik 2015 Napisano 18 Październik 2015 Ale myślę,że ten znaczek na baku ktoś szybko zidentyfikuje,odgadnie.Powodzenia.
tyfus Napisano 18 Październik 2015 Napisano 18 Październik 2015 szpachelka12 - ty identyfikujesz czy trollujesz?znudziło ci się już?
Moskit1/2 Napisano 18 Październik 2015 Napisano 18 Październik 2015 Co do modelu to mi się zdaje ze to D-Rad 1925 R04 500ccPozdrawiam
Catadero Napisano 18 Październik 2015 Napisano 18 Październik 2015 Motocykl D-Rad RO/4 powszechnie zwany Spandauer Springbock". Produkowany od 1925 roku przez Deutsche Industrie Werke AG Berlin-Spandau. Wcześniej firma istniała pod nazwą DERAD działając w przemyśle ciężkim (stocznia w Kilonii) i zbrojeniowym, ale po przegranej wojnie brak było możliwości szerszego działania. Motocykl D-Rad RO/4 miał silnik dolnozaworowy, ślepak, o pojemności 500cm i jako seryjna solówka rozpędzał się do prędkości 90-100 km/godz. W 1927 roku motocykl D-Rad z wózkiem bocznym pokonał trasę Berlin-Kair w ciągu sześciu dni.Na zdjęciu D-Rad z wózkiem bocznym, całkowicie zamykanym, typu TAXI. Takie taksówki w latach dwudziestych jeździły po Berlinie. Te motocykle były dość popularne i funkcjonowały także jako pojazdy pocztowe czy z modyfikowanymi wózkami bocznymi dla rzemieślników-np. piekarzy.Nie doszukałem się nigdzie kim mógł być motocyklista ze zdjęcia.C.
Swiety82 Napisano 18 Październik 2015 Autor Napisano 18 Październik 2015 Dziękuję Panowie za identyfikację, Catadero-mistrz! ;)
Pytanie
Swiety82
Czy ktoś jest w stanie rozpoznać typ maszyny z tej fotografii? To niestety tylko kawałek gazety w marnej jakości, ale moze... ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.