danielbre Napisano 3 Październik 2015 Autor Napisano 3 Październik 2015 Witam forumowiczow,prosze o pare porad w zwiazku z zadomowionymi na strychu mojego domu gryzoniami,nie wiem czy sa to laski ,kuny tchorze, wprosily sie na strych buszuja strasznie w nocy i dziurawia ocieplenie z welny, ogolny bajzel robia i nie daja spac,widzialem na forum sposoby(porady ) na lisa,kreta itp macie jakies sposoby na te zwierzatka ? dzieki za wpisy i pomoc :)
Czlowieksniegu Napisano 3 Październik 2015 Napisano 3 Październik 2015 Herbata....Dwa- kwestia, gdzie mieszkasz...Zawsze możesz zaprosić Hebdę albo Tyfusa.Trzy- nie wierz w koty... Mam tych bydląt od czorta i jakoś myszy mi na ogrodzie mieszkają. Mimo, że część futrzaków nie jest dokarmiana i sama ma sobie wikt zorganizować. Kretyni wolą na wróble i inne polować, niż dołki kopać...
danielbre Napisano 3 Październik 2015 Autor Napisano 3 Październik 2015 Trutka, na myszy ? nie widzialem jako takiej na wieksze gryzonie no moze szczury, miesko ? do zelazka mozna zalozyc?
Zygfryd89 Napisano 3 Październik 2015 Napisano 3 Październik 2015 Sposób na Kuny włażące pod maskę w samochodzie to kostka toaletowa morska. Podobno nie pasuje im to. Jeśli masz pewność że to coś z łasicowatych to kup ze dwie najbardziej waniające" i połóż na strychu. Albo żywołapkę od jakiegoś gołębiarza załatw ;)
danielbre Napisano 3 Październik 2015 Autor Napisano 3 Październik 2015 Ok dzieki, biore sie do roboty:)koles podpowiedzial mi tez o kostce toaletowej,jezeli nie podziala na herbatke zaprosze:)pozdrawiam :)
Czlowieksniegu Napisano 3 Październik 2015 Napisano 3 Październik 2015 Pisząc o herbacie, jeśli to do mojego wpisu alibi, miałem na myśli wytrucie bydląt herbatą...
szutnik Napisano 3 Październik 2015 Napisano 3 Październik 2015 Nie stosuj trutek - wytrujesz przy okazji psy i koty Swoje lub sąsiada.Na łaskę lub kamionkę czasami sprawdza się kot a czasami ( nie żartuję ) pewna dawka punk rocka :) Ja kamionkę pogoniłem Brygadą Kryzys.
kopacz18-82r Napisano 4 Październik 2015 Napisano 4 Październik 2015 dla niego herbata to zło najgorsze - wytruje wszystko. ...a i mi jak by laski na strych wlazły ...chyba bym nie tępił.
woytas Napisano 5 Październik 2015 Napisano 5 Październik 2015 Kostkę do kibla to sobie włóż do kibla. Zero skuteczności. Ja przerabiałem lisa i krety. Kupiłem klatkę na lisiora, łasicę też nią chwycisz. Znajomy wyczesywał sierść z psa i zostawiał przy gnieździe kuny - wyniosła się.
nahm Napisano 5 Październik 2015 Napisano 5 Październik 2015 Sierść może być sposobem skutecznym. Na dziki działa w 100 % włosy ludzkie z ostatniego strzyżenia rozsypane na polu, tu może być podobnie tylko można poeksperymentować z psimi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.