archei Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Bardzo niski stan wody w bugu w okolicach Wyszkowa odsłonił na brzegu takie oto monstrum, czy ktoś ma może wiedzę co to może być barak prom z jakiego okresu możne pochodzić, cywilny czy wojskowy ?
yoony Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Moje dumanie, warto się temu bliżej przyjrzeć Jakie to ma mniej więcej wymiary?Mnie to się kojarzy z pontonem pod most saperski lub prom desantowy ale to tylko wolne przemyślenia Były jakieś walki w pobliżu ?
miler80 Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Wyszków w latach 80/90 posiadał tymczasowy most pontonowy w okolicy szpitala i Latoszka. Mogą być jego pozostałości.
archei Posted August 25, 2015 Author Posted August 25, 2015 szerokości ok 3 m a długości około 8 m. - W sierpniu 1920 r. przez Wyszków i okolice przetoczyła się wojna polsko – bolszewicka. W okolicznych lasach toczyły się zacięte walki z Armią Czerwoną. - We wrześniu 1939 r. w Wyszkowie i okolicach toczyły się zacięte boje o przeprawę przez Bug. - W 1945 po wielu dniach zaciętych walk przez okolicę przetoczył się Front Białoruski.
SNOOK3R Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 @Rafi94 - wywrotka z 8 metrową powierzchnią ładunkową? heh.@spetsnaz - wyjełeś mi to z ust :D@archei - to raczej na pewno była jakaś barka. Obecnie ciężko określić której ze stron konfliktu. Mogła to być nawet cywilna tylko na potrzeby wojny przystosowana do akcji militarnych. Nawet jak sprawdzisz w googlach to ni przypioł ni wypioł co to jest tak naprawdę.
steell Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 Wygląda na ponton mostu, nie mogę jednak niczego konkretnego dopasować.
Rafi94 Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Wątku tytuł czyżby Yoda pisał mistrz? A tak na serio to kojarzy mi się to z kiprem od wywrotki ale na razie można gdybać.
Question
archei
18 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.