rotsen5 Napisano 3 Maj 2015 Autor Share Napisano 3 Maj 2015 http://wiadomosci.onet.pl/lodz/lodz-64-latek-nieleganie-wytwarzal-biala-bron/mph5s6 , nasi dzielni chłopcy zaczęli się bać nawet emerytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 Rotsen- a czego nie rozumiesz i skąd* ta ironia?* poza niewiedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 Niestety rotsen5, ale kompromitujesz sie takimi komentarzami, przepisy sa tutaj jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakrywcaa Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 a co one mówią? bo może ja też wykaże się niewiedzą ale pierwsze słyszę żeby nie można było wytwarzać takich rzeczy. wszystkie działające oficjalnie tzw kuźnie" i producenci replik przykładowo szabli oficerskich II RP mają na to jakieś specjalne pozwolenie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 Owszem , w wiadomej ustawie pisze wyraźnie o tego typu broni.Nie bez powodu. No ale jestem w stanie pojąć że czytanie boli.Reasumując : mogę legalnie latać sobie po miejscach publicznych ( z pewnymi wyjątkami) z półmetrową maczetą i prawie dowolną bronią białą. Natomiast samo POSIADANIE takiej laseczki jest karalne- i zupełnie słusznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Dla niekumatych fragment obowiązującej ustawy o broni i amunicji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 W kieszeni tożje można ostrze ukryć a nie wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakrywcaa Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 no dobra ja wiem ze łazić po ulicach nie wolno z ostrzem bodajże dłuższym jak 6 czy 9 cm, ale za to kto i co będzie z tym robił to producent chyba nie odpowiada? przecież to dekoracyjne i kolekcjonerskie zabawki.schować to można i miecz szczerbiec pod płaszczem i tez nie będzie widać a replikę legalnie" kupić można.a ten przytoczony fragment dotyczy posiadania, paradowania po bulwarze nadmorskim czy wytwarzania? czy wszystkiego naraz?jeżeli na poważnie i jako wyznacznik normalności bierzemy w/w ustawę to jak rozumieć stojące obok sformułowanie arzędzia i urządzenia których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu" ?? maszynki do mięsa? młotki tez?jestem skołowany tym co mówicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Maj 2015 Share Napisano 4 Maj 2015 Ty nie jesteś skołowany...Ty jesteś troll...I powyższe, i ostrze w lasce nie wymaga głębszego zastanowienia i interpretacji... Czego, wg mnie, nie można być pewnym w przypadku CardSharp- choć o precedensie jeszcze (?) nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.