Skocz do zawartości

Kolejny sukces policjii

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/lodz/lodz-64-latek-nieleganie-wytwarzal-biala-bron/mph5s6 , nasi dzielni chłopcy zaczęli się bać nawet emerytów.
Napisano
a co one mówią? bo może ja też wykaże się niewiedzą ale pierwsze słyszę żeby nie można było wytwarzać takich rzeczy. wszystkie działające oficjalnie tzw kuźnie" i producenci replik przykładowo szabli oficerskich II RP mają na to jakieś specjalne pozwolenie ??
Napisano
Owszem , w wiadomej ustawie pisze wyraźnie o tego typu broni.
Nie bez powodu. No ale jestem w stanie pojąć że czytanie boli.
Reasumując : mogę legalnie latać sobie po miejscach publicznych ( z pewnymi wyjątkami) z półmetrową maczetą i prawie dowolną bronią białą. Natomiast samo POSIADANIE takiej laseczki jest karalne- i zupełnie słusznie.
Napisano
no dobra ja wiem ze łazić po ulicach nie wolno z ostrzem bodajże dłuższym jak 6 czy 9 cm, ale za to kto i co będzie z tym robił to producent chyba nie odpowiada? przecież to dekoracyjne i kolekcjonerskie zabawki.

schować to można i miecz szczerbiec pod płaszczem i tez nie będzie widać a replikę legalnie" kupić można.

a ten przytoczony fragment dotyczy posiadania, paradowania po bulwarze nadmorskim czy wytwarzania? czy wszystkiego naraz?
jeżeli na poważnie i jako wyznacznik normalności bierzemy w/w ustawę to jak rozumieć stojące obok sformułowanie arzędzia i urządzenia których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu" ??

maszynki do mięsa? młotki tez?

jestem skołowany tym co mówicie...
Napisano
Ty nie jesteś skołowany...
Ty jesteś troll...

I powyższe, i ostrze w lasce nie wymaga głębszego zastanowienia i interpretacji... Czego, wg mnie, nie można być pewnym w przypadku CardSharp- choć o precedensie jeszcze (?) nie słyszałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie