Skocz do zawartości
  • 0

Łuska

Joorkan

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może gdzieś tam gdzie mało strzelali jeszcze mosiężne mieli.. Artyleria osłonowa baterii przeciwlotniczych i zaporowych, wszędzie tylko łuski stalowe wychodzą, użyte w 45 roku do obrony przed atakami z powietrza.
Napisano
Odkąd w stanowisku po mg znalazłem czeskie,niemieckie(stal,mosiądz,powlekane) i polskie z 32 uwierzę we wszystko co bjar piszę:)
(poza wycenami rzecz jasna)
Napisano

Dodatkowo w pobliżu tej łuski znalazłem to. Ze strony municion wnioskuję, że to nabój od tej łuski, tak? Ta po lewej wygląda na całą. Czy może być niebezpieczna? A może to zupełnie inne pociski?

Napisano
Słuchaj, znosisz do domu coś czego nie jesteś pewien a dopiero później pytasz czy to aby bezpieczne?? Tam na miejscu powinna zapalić ci się czerwona lampka ze znakiem zapytania.Na przyszłość odradzam takie postępowanie :)
Napisano
Nie, nie uznałem tego za niebezpieczne, bo wygląda jak sam nabój. Oczywiście z takimi rzeczami nigdy nic nie wiadomo, dlatego pytam was ekspertów ;) oczywiście jeśli jest to coś wybuchowego to się tego zaraz pozbywam ;)
Napisano
Pozbądź się tego pocisku, może być p-panc, ale nie musi. Po tym stanie nie ocenisz. A jak piszą Viator i Hebda, na Municion masz całą gamę tego badziewia i większość to fajerwerki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie