lukasz0305 Napisano 4 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2014 Znalazłem ostatnio w urzędzie plan budynku sprzed wojny, a w roku 1927 była przebudowa budynku. Na planie zauważyłem, że piwnica jest nie tam gdzie na dzień dzisiejszy oraz są na nim schody pod ziemie których dzisiaj niema. W piwnicy jest ściana z cegieł wszystkie cegły są poukładane równo poza jednym miejscem. Jestem ciekawy czy jest sens kuć w ścianie za poszukiwanie jakiś rzeczy zostawionych przez poprzedniego lokatora, był nim ksiądz Anglikanin czego dowiedziałem się od starszej sąsiadki. 30 lat temu powiesił się on zostawiając w piwnicy masę książek z 1800 roku i nie wiadomo co jeszcze ukrył.Proszę o rozsądną odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Grudzień 2014 Share Napisano 4 Grudzień 2014 Poczytaj, podobny wątek: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=733234#1707245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekszprotawa Napisano 5 Grudzień 2014 Share Napisano 5 Grudzień 2014 Jestem ciekawy czy jest sens kuć w ścianie" Jesteś ciekaw? A stoi coś na przeszkodzie by sprawdzić? Jak jesteś z okolic ZG to Ci podstawię koparkę 40 ton. Zrób jak wszyscy. Młot przecinak i aparat lub kamera jak coś znajdziesz. Bylebyś nie mielił tematu czy warto przez pół roku. Jak Ci nikt nie zabroni z mieszkańców i gruz na łeb nie obsypie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 5 Grudzień 2014 Share Napisano 5 Grudzień 2014 O kurde chciałbym mieć takie zmartwienie" :-) bierz wiertarkę udarową, większe wierto, kamerkę(można kupić z grosze) i jedziesz - nawet jak będzie pusto to będziesz przynajmniej spał spokojnie :-)kucia na wstępie nie polecam, no chyba że coś tam znajdziesz :-)Powodzenia i ciekawego odkrycia zyczę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 5 Grudzień 2014 Share Napisano 5 Grudzień 2014 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Grudzień 2014 Share Napisano 5 Grudzień 2014 Ja tam u siebie po cichu wywaliłem cegłę i.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.