Tomasz70 Napisano 29 Październik 2014 Autor Share Napisano 29 Październik 2014 Fińska agencja mienia wojskowego ogłosiła przetarg na poligonowy relikt Panzer Czwórki" - zainteresowanie przeszło chyba najśmielsze oczekiwania, bo ostatecznie wczoraj licytacja została zamknięta kwotą 213 150 € przy 814 ofertach.http://huutokaupat.com/fi/v/98598Czy wpłynie to na ceny złomu w naszym kraju? ;)))Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:24 29-10-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 Nieźle poszedł, aż się zdziwiłem.Co do cen u nas - niech na nie wpływa :) Pojedyncza klepka gąski do IV po 500 zł - to lubię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 bjar skąd ten cennik??zaintrygował mnie twój wpis, tak nieskromnie zapytam ile kosztuje w takim razie tył od t34? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 może MOB wystawi Stuga na licytację-starczy kasy na remont wszelakiego żelastwa tam zalegającego i budowę hali wystawienniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 T-34? Taki ruski czołg? Po cenie złomu stalowego... Tylko cuda niemieckiej myśli technicznej są w cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 Napisz do kogoś z Poznania . Mają kaczora z poligonu bez tyłu. Może będą zainteresowani i się dogadacie?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 29 Październik 2014 Share Napisano 29 Październik 2014 Dzięki Jacku , ja tylko w kwestii formalnej, chciałem mieć jakieś rozeznanie w wycenie takich wynalazków, jakiś czas temu widziałem, że ktoś sprzedawał przód od teciaka za 1000 a ktoś inny gaski od tygrysa 2000pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinMartin Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 Niestety ale jest tak jak pisze bjar_1, niemiecki złom jest warty więcej niż ruskie części w dobrym stanie,wg runku. Znalazłem kiedyś na złomie ze 30 szt klepek od t34, nawet po cenie złomu było dla mnie za drogo. Zgłosiłem do pobliskiego muzeum gdzie mają teciaka, początkowo było zainteresowanie, ale rozwinęło się jak zwykle. Podejrzewam że nie jeden, szczęśliwy posiadacz maszynki do golenia właśnie się nimi goli... szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 po cenie złomu ja bym wziął lokata kapitału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 to się nadaje na żyletki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 Tja, na żyletki. Ty pewnie za to masz tygrysa w stodole. Może jeszcze z załogą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Październik 2014 Share Napisano 30 Październik 2014 Patrząc na inne wpisy poszukiwacza, to ma kotka z kryształkami Svarowskiego w stodole, a WC wyłożoną elementami Bursztynowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferenc Szisz Napisano 18 Listopad 2014 Share Napisano 18 Listopad 2014 http://www.asphm.com/projets/projet_panzerkampfwagen_IV_Ausf_J/projet_panzerkampfwagen_IV_Ausf_J.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.