Czlowieksniegu Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Nie- na tzw Górze"...Remont się po środku zaczął- się tam, tfu tfu, przeprowadzamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Koleżankę małżonkę wyślij do spa na 2 tyg. :)a takie kucie to pikuś :), parę otworków. Ekipa to w 3 godziny opędzluje razem z obróbką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 A jak znowu będziecie mieli powódź tysiąclecia - już 3 raz w tym wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Ekipa rewelacja, ale ma problem zaraz na początku :-)Dwie ściany miały zostać obite z tynku, poprawiona estetycznie zaprawa i impregnowana.. Taka ceglana, nierówna, itp...Jak się rozpędzili, to na początek akurat te dwie zaimpregnowali do tynkowania. Teraz nawet dobra tarcza czy szczotka na wiertarce nie daje rady... Jestem ciekaw, co wymyślą :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Młoteczek, majzelek i dziobiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2014 W.- ale masz świadomość, że mi wcale nastroju nie poprawiłeś?Planujesz, mimo to, wpaść do Stolycy zDolnego Śląska, czy my wreszcie z ekipą mamy do Was zajechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 W kolegi starej kawalerce był kiedyś taki piecyk kominkowy" wolnostojący. Po napaleniu w pokoju temperatura plus 26 obok w kuchni 18 w łazience jądra mroziło... Temp na zewnątrz -10. Nie ma bata musi być nawiew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Witam,Kapuchy- polecam wrócić do szkoły ,opuściłeś niektóre lekcje.Jeżeli wkład pobiera ok.600 msz. powietrza a wyciąg kuchenny 800 msz. to jak myślisz gdzie wyjdzie różnica?Siedzę w temacie 18 lat i dawno takich dziwnych tekstów nie czytałem.Żadnych rur spiro-jedna wielka wylęgarnia roztoczy i kurzu. I żeby nie było-skończyłem szkołę zduńską w Ossdorf w firmie Ortner,praktyki w firmie Bruner,kto zna temat wie oco chodzi.Yeti napisz do mnie na priv,to zaradzimy temu problemowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Poszło.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Dzisiaj był u mnie kolega od klimy... ponoć wizyta ustalona Yeti? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 I przyszedł leśniczy i wywalił wszystkich z lasu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Yeti zna ponoć miejscówki dla grzybiarzy, to łapówki ma... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Ićcie sobie...Sonic- byli, w przyszłym tygodniu wchodzą.I, przy okazji, odarli mnie ze złudzeń i sprytny plan poszedł w ... Będzie wkład+obudowa+grawitacyjne DGP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Małżonka pewnie bardzo się cieszy :)Pamiętaj w maju wbijamy się do Ciebie z okazji konferencji - więc wszystko ma być glancuś picuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2014 A kto Cię do Stolycy zDolnego Śląska wpuści?Ale fakt- siadaj i na priv opisuj swoją instalacja kominka...Ino gibko, bo do A. zadzwonię :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Nie będę prowokował sporówJeżeli wkład pobiera ok.600 msz. powietrza a wyciąg kuchenny 800 msz. to jak myślisz gdzie wyjdzie różnica?"charakterystyka jednego z okapów, TYPOWEGO:Wydajność 620 m3/h3 stopnie pracy wentylatoraPraca w obiegu zamkniętym lub otwartymTimerPrzyciski soft-touch"Oświetlenie halogenowe 2x 20W przy czym wydajność podaje się najwyższą na 3 biegu.w 80% użytkuje się maksymalnie 2 biegu, gdzie wydajność jest na poziomie max 300m3. Kolejna sprawa - okap będzie w innym pomieszczeniu, gdzie dodatkowo trzeba uwzględnić infiltrację powietrza z innych pomieszczeń, okien, nieszczelności wentylacji itd.a trzeba jeszcze wziąć pod uwagę czas pracy jednego i drugiego i jednoczesność.i różnica wychodzi jednak na korzyść kominka. I to dość istotnie.ale to tak na marginesie.I tak sposób rozwiązania problemu wiąże się z bezpośrednim rozpoznaniem możliwości na miejscu przez osobę zorientowaną.Człowiekśniegu zadał pytanie czy zadziała, czy nie - odpowiedziałem, że jego pomysł nie zadziała. Później zaczęło się gdybanie. A i tak decyzję muszą podjąć fachowcy na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Fachowcy, akurat w tym przypadku poleceni przez Sonica, złapali się za głowy i uciekli... :-)A dokładnie, to byli przerażeni i zaskoczeni moim pomysłem...Dobrze Im z oczu patrzyło, więc za zgodą koleżanki małżonki gry plan został znacząco zmodyfikowany- teraz a tapecie" jest postawienie standardowego kominka ( wkład+obudowa ), gdzie kilka problemów mniej mam...Czyli jest gdzie rozprowadzenie DGP zrobić, jest gdzie podpiąć powietrze z zewnątrz, itp...Ale dziękuję ze rewolucyjną czujność... Bóg Wam przy amnestii wynagrodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Dziewczyna z pracy teraz nie wyjdzie bo będzie spelniać Twoje fanaberie.Wstydź się i do kąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Jeti jak tam sezon grzewczy?Przywieźć Wam herbatę w termosie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Może zamarzł? Chociaż jest online :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Październik 2014 Autor Share Napisano 23 Październik 2014 Ićcie sobie...Jak się okazało, że inwestycja w moje fiu-bździu będzie kosztowała -naście procent budżetu całej budowy, odwróciłem kota ogonem i wytłumaczyłem małżowinie, że w sumie taki piec to nic fajnego :-)A po drugie primo nie histeryzujcie- jaki sezon grzewczy?Choć dziś faktycznie jakąś bluzę na siebie rano założyłem rozwożąc Szkodniki... Ale w ciągu dnia T-shirt spokojnie wystarcza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 Ale w gazowym piecyku huczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.