traper6 Napisano 22 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2014 Ostatnio w telepatorze pojawiają się reklamy z modelem tego czołgu wykonanym z metalu.Nie powiem, model bardzo mi się podoba i jest dość szczegółowy. Jest już pomalowany i wszystko łączy się śrubkami lub na wcisk.Oglądałem film poglądowy z budowy tego modelu, niestety pokazano tylko budowę wieży. Biorąc pod uwagę to że poszczególne numery mają się ukazywać co tydzień to budowa samej wieży zajmie prawie 3 miesiące, a koszty wyniosą 55 zł (11 numerów, 5 zł za egzemplarz).Zastanawia mnie ile czasu zajmie złożenie całego modelu (1.5-2 lata?) i jakie będą koszty całkowite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 witammiałem założyć taki sam wątek :) ale widzę że już jest, również dołączam się do pytania ile części tego modelu jest ?http://model-t34.pl/instructions.aspx znaczy ile gazet trzeba by kupić aby złożyć cały model i jaka będzie to kwota całkowita i czy można jeszcze gdzieś kupić podobne metalowe modele pojazdów z II wojny w podobnej skali ?pozdrawiamM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 oj znalazłem info już kwota wg. mnie astronomicznaCena numeru 1: 4,99 zł, cena numeru 2: 14,99 zł, cena regularna począwszy od numeru 3: 29,99 zł. Koszt złożenia całego modelu to około 3400 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 22 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2014 Chyba ich pogięło. Niech się w pompę cmokną.Za taką kasę to kupię leciwe, ale na chodzie auto, nie modelik....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 czasowo to też nieźle wyjdzie budowanie tego modelu prawie 3 lata :DpozdrawiamM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 Mi się podobają śruby mocujące zapasowe ogniwa na przednim pancerzu. Jakieś takie z epoki".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 Ciekawi mnie, czy ja po roku okaże się że tylko parę osób kupuje te gazetkę, to będą dalej klepać te części czy przerwą produkcję? I co z niedokończonymi modelami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 22 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2014 Jak zawieszą produkcję to w życie wejdzie metoda Adama Słodowego rób to sam - doklep sam" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 za ta kwotę ten model powinien ważyć co najmniej 7 ton a nie kg ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 Dokładnie tak samo wyglądało to z modelem Tiger I. To taka forma kupowania na raty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 3400 zł ? Rany... Zawsze tak jest z takimi modelami . Lepiej kupić sobie coś kompletnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 ostatnio obrodziło w modele...nie czolg ale.... http://www.spitfirerc.pl/?gclid=CK3397Ofp8ACFUjHtAodqEMALwsilnik i pilot dostępny pod koniec ale nie piszą za ile.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 24 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2014 Widziałem. Spindoli Ci jak nasze Drony i będziesz go szukać po krzaczorach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 24 Sierpień 2014 Share Napisano 24 Sierpień 2014 W krzaczory? To zakamuflowany bumerang, jak już złożysz i uruchomisz, to wraca do sprzedawcy części ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 24 Sierpień 2014 Share Napisano 24 Sierpień 2014 cały pluton t34 można kupić trumpeter za 3500 zł a jeszcze więcej hobby boss a za 650 można mieć rc heng longa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 25 Sierpień 2014 Share Napisano 25 Sierpień 2014 a tak w temacie modelarstwa ma ktoś lub robi dioramy w klimacie millitarnym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 25 Sierpień 2014 Share Napisano 25 Sierpień 2014 T-34 w 1:16 od Trumpetera kosztuje w granicach 500zł. Od HobbyBossa poniżej 300. I na 100% oba gwarantują lepszą jakość od tego wynalazku. Nawet z mizernymi zdolnościami modelarskimi da się z obu zrobić coś przynajmniej porównywalnego za 1/5 tej kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemasko Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Cena rzeczywiście nie należy do najniższych jednak nie odstraszyło to prawdziwych modelarzy i fanów tego czołgu bo numery rozchodzą się jak świeże bułeczki. Przynajmniej u mnie tak jest. trzeb też spojrzeć na to z innej strony a mianowicie cały koszt to jest to ok.3400 zł ale przecież to się rozkłada na te ponad 2 lata. Miesięcznie to wychodzi coś koło 120 zeta a według mnie to już nie obciąża tak budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Prawdziwi modelarze to się śmieją z modelu i jego ceny. Ale tych coraz mniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.