Skocz do zawartości

Konflikt na Ukrainie vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 287
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Ten sam Babaj", ktory nie tak dawno panoszyl sie w Slowiansku i wygrazal Obamie i judeo-masonom, zwial z lini frontu prosto na Krym wraz z calym swoim krymskim kozactwem" doprowadzajac nieswietej pamieci Strielkowa vel Girkina do szalu:

http://lifenews.ru/news/136520

I rowniez na tym kozaku" internauci nie pozostawiaja suchej nitki.

Tutaj mem na temat magii brody"...

@Mruk, zapewne nie miales okazji jeszcze nikogo pochowac...Ja niestety juz to
przerabialem i uwiez mi, ze lamanie rak zmarlego po to zeby sie zmiescil w trumnie do najprzyjemniejszych zajec nie nalezy... w przyszlosci napewno zawiaze rece do kupy zanim cialo zastygnie.

ok, a ile wynosi czas takiego całkowitego zastygnięcia? bo taki trup na polu walki to jednak trochę leży, nie chcę tu jakiejś teorii spiskowej snuć, ale nie zdziwiłbym się, jakby strony konfliktu ie brały jeńców" swoją drogą widziałem inne zdjęcia ze stosami i tam nikt nie miał związanych rąk, ale może to tylko moje spostrzeżenie i dziwne skojarzenie, waleczna armia ukraińska nie mogła by tak zrobić, a 120tys chłopa męczy się z 15tys. ostrzeliwując i bombardując cywilne osiedla, metoda walki rodem ze strefy gazy

Pozdrawiam

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz%2Fzbrodnie-i-naduzycia-w-donbasie-ukrainskie-media-opisuja-dzialalnosc-batalionow-ochotniczych

trochę jakby w temacie zdjęcia

http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz%2Fnato-wysle-na-ukraine-zolnierzy-rowniez-z-polski-rapid-trident-14

co Wy na to?

http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz%2Fw-donbasie-walczy-trzecia-sila

jaka? to już niech się każdy domyśli kto jest od nas trochę starszy w wierze ;)

Ja mialem do czynienia z taka sytuacja po 3 godzinach, ale trzeba oczywiście brać pod uwagę, że wiele czynników ma wpływ na to jak szybko ciało stygnie. Temperatura otoczenia, ubiór, wiatr, wilgotność powietrza etc.

A jesli chodzi o to zdjecie to ewidentnie widac, ze rece ma tylko z leksza zwiazane za pomoca bandazy, wyglada na to, ze ani bandaze, ani medycy nie mogli juz mu pomoc...

Jesli chodzi o konkretne wiazanie" jencow to w tym sa wlasnie najlepsi osetynscy kryminalisci (patrz pna prawa dlon tego bandyty) z tzw. donieckiego oplotu (ros. Оплот).

Oczywiscie nie wykluczam popelniania zbrodni przez nacjonalistow z Ajdaru, czy Azowa, ale moge Cie zapewnic, ze na Donbasie nie walczy 120 tys. wojsk ukrainskich. Gora 20 do 30 tys.

A co do sil trzecich", to jest to zapewne rosyjskie FSB.

FSB, Mossad albo najemnicy z Blackwater, jak to miało miejsce na majdanie, trzeba się zastanowić komu zależy na dolewaniu oliwy do ognia, swoją drogą nie chce teraz siać plotek bo nie pamiętam dokładnie kto z kim rozmawiał, ale prawdopodobnie chodzi o taką rudą Panią z USA(do spraw bezpieczeństwa) i premiera Wlk.Brytanii w której mówili otwarcie, że na majdanie są najemnicy z Blackwater(niby prywatna firma ale podchodząca pod rząd USA) i agenci Mossadu. Do końca nie pamiętam więc nie chce siać plotek, jak dokładnie wyszukam kto z kim to przytoczę.

narazie jedzmy jabłka ;)

Pozdrawiam

Z cyklu A nie mówiłem" cz.2

Zapowiadałem tu na forum, że w wyniku zbrojnego puczu na majdanie [finansowanego przez USA] do władzy na Ukrainie dojdą banderowcy z Prawego Sektora, którzy dysponując już własnymi siłami zbrojnymi [tzw. Gwardia Narodowa] raz przejętej władzy broni już nigdy nie oddadzą.

No i właśnie mamy na to przykład, bo wystarczyło tylko, że banderowiec Jarosz pogroził palcem, a marionetkowy ząd" Jaceniuka natychmiast spełnił jego żądania:
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=14171

Aby było jeszcze ciekawiej", to banderowcy pod czerwono-czarnymi flagami OUN/UPA regularnie organizują wiece np we Lwowie, gdzie zapowiadają, że po pacyfikacji wschodniej Ukrainy wojna się nie skończy, bo oni będą walczyć o stworzenie Wielkiej Ukrainy". A ta walka ma polegać na odzyskaniu utraconych ziem". A pretensje terytorialne mają praktycznie do wszystkich swoich sąsiadów!!!

Tak dla przykładu - od Polski domagają się zwrotu: Nadsania, Łemkowszczyzny, Chełmszczyzny i Podlasia. A od, pozytywnie zresztą nastawionej do nich Białorusi: Ziemi Brzeskiej i Homelszczyzny.

A pisałem tu wcześnie, że popierając Majdan otwieramy przysłowiową Puszkę Pandory...

P.S. 1
Propaganda jaką uprawia Junta w Kijowie jest tak prymitywna, że nawet Goebbels się pewnie przewraca ze śmiechu w grobie. Tą propagandę powtarzają u nas z lubością: GW, TVN i Onet. No i jeszcze kilku forumowiczów tu na forum. Ciekawe, czy robią to z własnej głupoty, czy może takie zadanie dostali od tych z Prawego Sektora?

P.S. 2
A nie dziwi Was to, że bardzo szybko wyciszono sprawę zestrzelenia tego malezyjskiego Boeinga? Miały być twarde dowody, nagrania z wieży, nagrania z czarnych skrzynek, dostęp międzynarodowej komisji do miejsca katastrofy, a tu kicha. Nie wspominając już o tym, że materiały przedstawione przez Juntę w Kijowie okazały się falsyfikatami...

Ławrow (tfu, balans), miałeś przecież już nic nie pisać w tym wątku.

Swoją drogą szkoda, że ten marsz Prawego Sektora na Kijów się nie odbył. Byłaby doskonała okazja, aby zebrać w jednym miejscu całą tą hołotę, spacyfikować, wsadzić w bydlęce wagony i prosto na front. Jednemu dać automat, a drugiemu magazynek. Mieliby doskonałą okazję, aby się wykazać w boju:)

Ławrow napisał:
Aby było jeszcze "ciekawiej, to banderowcy pod czerwono-czarnymi flagami OUN/UPA regularnie organizują wiece np we Lwowie, gdzie zapowiadają, że po pacyfikacji wschodniej Ukrainy wojna się nie skończy, bo oni będą walczyć o stworzenie "Wielkiej Ukrainy. A ta walka ma polegać na "odzyskaniu utraconych ziem. A pretensje terytorialne mają praktycznie do wszystkich swoich sąsiadów!!! "

Brzmi to dość komicznie w sytuacji, w której Prawy Sektor i nacjonaliści cieszą się na Ukrainie poparciem w granicach błędu statystycznego. Dodatkowo planowanie odzyskania" od sąsiadów jakiś ziem w sytuacji, kiedy duża część własnego kraju jest pod okupacją innego państwa to dość futurystyczna wizja :)

Ciekawe, czy robią to z własnej głupoty, czy może takie zadanie dostali od tych z Prawego Sektora?"

ty z kolei dostajesz zapewne gotowe teksty z Belwederskiej? :) Język i sformułowania żywcem wzięte z Komsomolskiej Prawdy" albo od Żyrinowskiego.

Ucichło. A co miało nie ucichnąć? Teren katastrofy objęty walkami. Nie wiadomo kto ma nad nim kontrolę. Grad może spaść z każdej strony. Ofiary, nie naleza do grupy włodarzy świata i mediów". Do tego wschodnia, sowiecka mentalność robią swoje. Czy uważacie ze o naszych ofiarach ze Smolenska trąbil caly swiat, non stop? To tylko kolejny news, teraz na topie jest ISIL, Syria, dzichadysci z krajów EU itp. itd

poniekąd Balans ma rację, a co powiecie o podświetlaniu Pałacu Kultury (Sowieckiej) w Warszawie w barwy narodowe Ukrainy w dzień jej niepodległości? Już widzę, jak u nich na 11.11 będzie coś podświetlone na biało-czerwono w ramach jako takiej wdzięczności i solidarności naszych narodów, Ukraińcy wiedzą, że większość Paliaków to barany, że im pomogą a w razie co wbijemy nożyk albo siekierę w plecy. I jeszcze jedno kto się łudzi, że Ukraina jest dla nas jakimś buforem od ZSRR(tak od ZSRR, bo kto tam rządzi?) jest żadnym buforem bo Ruscy w tydzień zatrzymaliby się na Bugu, i co przez tydzień zrobiłby nasz rząd i wojsko? nic, w obecnej sytuacji MON powinien powoływać rezerwistów na ćwiczenia, a ktoś coś robi? Już pomijam, że ruscy zajęliby nas z samego Kaliningradu który jest desantową wyspą ruskich, gładko przeszli by przez kawałek granicy Litwy, no i Białoruś która jest do ruskich miło nastawiona i mogłaby pozwolić na przemarsz ruskich wojsk przez swoje terytorium więc jaki bufor?

Media juz sie nasycily boeingowymi wiesciami i tyle.
Jesli zas chodzi o wyniki badan:

Wstęp­ny ra­port ws. przy­czyn ka­ta­stro­fy ma­le­zyj­skie­go Bo­ein­ga 777, który 17 lipca zo­stał ze­strze­lo­ny nad Ukra­iną, zo­sta­nie opu­bli­ko­wa­ny we wrze­śniu, a nie w sierp­niu, jak pla­no­wa­no - po­in­for­mo­wał ho­len­der­ski urząd ds. bez­pie­czeń­stwa (OVV).

We­dług stan­dar­dów Or­ga­ni­za­cji Mię­dzy­na­ro­do­we­go Lot­nic­twa Cy­wil­ne­go pu­bli­ka­cja wstęp­ne­go ra­por­tu na­stę­pu­je mie­siąc po wy­pad­ku, któ­re­go przy­czy­nę ma usta­lić. Jed­nak w przy­pad­ku lotu MH17 eks­per­ci OVV na­po­tka­li trud­no­ści w uzy­ska­niu do­stę­pu do miej­sca ka­ta­stro­fy ze wzglę­du na trwa­ją­ce na tym ob­sza­rze walki mię­dzy ukra­iń­ski­mi si­ła­mi rzą­do­wy­mi a pro­ro­syj­ski­mi se­pa­ra­ty­sta­mi - wy­ja­śnił rzecz­nik OVV Wim van der We­egen.

Co zas sie tyczy bredni naszego forumowego Ławrowa, to jak widac dzisiejszej nocy po raz kolejny snil mu sie Jarosz, o 6:00 koszmarne sny go wybudzily, a o 6:04 juz opublikowal swoje wizje na forum. Na przyszlosc polecam ziolka nasenne;)

Ja mam takie jedno pytanie do Mruka. Skad ma te dane, ze Ruskie przeszliby przez Ukraine w tydzień? To jakies analizy? Czemu akurat tydzień? Może 6 dni, albo 8? czemu ma służyć to ciągle chrzanienie, wychwalające bitność i sprawność bojowa Rosjan? Te rozkminy ile dni wrogowi zajmie dotarcie do Bugu, wisly czy tez Odry? A może Zagony pancerne Ruskich zakorkowalyby się na naszych autostradach ;)? Rzeczywiscie, na wschodzie Pl mamy rozwinieta siec drogową ze hoho...
Ukrainę kochac nie mucimy, ale tez się tak Ruskimi nie zachwycajcie. To już grzech, Rosje postrzegać jako wybawcę od faszyzmu ukraińskiego" Bo dobrze wiemy, ze ze strony Rosji, nic nigdy dobrego, Polske nie spotkjalo. I nie spotka...

faktycznie, patrząc na to co działo się na Krymie gdy ukraińscy bojcy mieli styczność z regularną armią ruską to możliwe że nawet szybciej niż tydzień, Ukraińcy umieją walczyć tylko z kobietami i dziećmi, a całe te ich sukcesy którymi kipią polskojęzyczne media można między bajki włożyć, jak wspomniałem bombardowanie cywilnych osiedli to taka taktyka ze strefy gazy, tam tez wszystko równa się z ziemią, nikt się z trupami w cywilach nie liczy i potem wchodzi wielce waleczna armia na gruzy, nie wychwalam armii ruskiej tylko patrzę na temat obiektywnie a nie przez pryzmat zachodniej ani wschodniej propagandy, zachód chciał wciągnąć Ukrainę w swoją strefę wpływów, USA marzyły się bazy na Krymie to się rusek wkurzył i go zajął, już pomijam kto jest trzecią siłą i cały czas dolewa oliwy do ognia to z jednej to z drugiej strony. Ja uważam, że my szczekając jak piesek na komende zachodu nic nie wywalczymy, a tylko możemy sobie narobić bigosu, bo w razie co zachód i tak nas wystawi, a rusek jak będzie chciał zająć to i tak zajmie wiec co nam za róznica? Różnica taka ze jakbysmy pilnowali swoich interesów to może teraz nie musielibyśmy się prosić o jałmużnę z UE na dopłaty dla sadowników itd. Francja Mistrale sprzedaje i jakoś tam nikt za wolną ukraine walczyć nie chcę, tylko nasz polskojęzyczny rząd jak zawsze. Proponuje wszystkim sympatyzującym z jedną czy drugą stroną pojechać na Ukrainę(podobno dobrze płacą od 300USD dziennie) i walczyć za swoje/nieswoje idee.

Pozdrawiam

sorry za offtop, apropo boeinga, to teraz na pierwszym planie jest konwój trojański", ale gdzie są teraz te super nowoczesne i dokładne satelity(amerykańskie oczywiście) monitorujące tamten region? Po takim czasie raczej na pewno mają ustalone kto, skąd wystrzelił rakietę, bo argument ze jak z Buka to na pewno ruscy mnie nie przekonuje, bo jedna i druga strona ich używa. Coś jest amerykanom nie na rękę, bo nie uważacie, że jeśli byłaby 100% wina ruskich to pokazali by twarde dowody, żeby świat jeszcze bardziej ich potępił?

jedne pieski" szczekaja na komendę zachodu, inne sabaki na komendę, wschodu... Nikt nas nie morduje. Nasz odwieczny wróg, szarpie sąsiada, a co niektórzy, z nas, się cieszą... Bo ten szarpany, kilkadziesiąt lat temu zarzynal Polaków. Czy będziemy siedzieć cicho, czy będziemy fikac, to i tak będziemy miedzy Rosja a Niemcami.

Analiza godna rozmowy ze szwagrem przy połówce.

Na Krymie sytuacja była zgoła inna. Wojsko siedziało w bazach i nie używało broni, bo taki mieli rozkaz. Głupi, ale rozkaz. Można było problem terrorystów zdusić wtedy w zarodku, ale nowe ukraińskie władze się bały. I teraz mają za swoje.
Czy Ukraińcy umieją walczyć tylko z kobietami i dziećmi? Niedawno Słowiańsk, Kramatorsk itp. były w rękach terrorystów. A gdzie teraz są siły ATO?
Osiedla mieszkaniowe ostrzeliwują obie strony. Ale to terroryści zrobili swoje bazy między blokami mieszkalnymi i używają mieszkańców jako żywych tarcz. Tam się toczy regularna wojna więc trudno, aby nie ginęli cywile.

Coś jest amerykanom nie na rękę, bo nie uważacie, że jeśli byłaby 100% wina ruskich to pokazali by twarde dowody, żeby świat jeszcze bardziej ich potępił?"
Że jak? Mają pokazać dowody, żeby świat ich potępił? :)
Dowodów pokazano już wystarczająco dużo i raczej nikt rozumny nie powinien mieć wątpliwości, co tam się stało. Poza tym administracja Obamy nie pali się do wkurzania Putina, bo nie bardzo chcą się angażować na Ukrainie. Ich bardziej interesuje ISIS, Syria i rodzime muslimy.

dokładnie, ale my nie powinniśmy w tej sytuacji inaczej wspierać Ukrainy? np sprzedając jej uzbrojenie które na G nam potrzebne(które jest stare, zalega w magazynach i w razie W się nam nie nada), a moglibyśmy na tym zarobić. Sądzę, że to byłby mniejszy przypał niż szczekanie na forum międzynarodowym. Jeden i drugi naród jest nam wrogi(choć pamiętamy jak Ukraińcy walczyli w 1920r, tylko że to byli inni Ukraińcy, a nie nacjonalistyczna banda jak teraz(Jaceniuk zamawiający 5 piw itd) o to się w tym wszystkim rozchodzi.

Pozdrawiam

jakie dowody apropo zestrzelenia Boeinga? bo niestety wiemy tylko to, że został zestrzelony, ale przez kogo? Doskonała robota bo i tak każdy będzie myślał, że to ruscy, tylko po raz kolejny napiszę, przyjrzyjmy się temu kto na tym zyskał, bo ruskim nie zależało na nagłośnieniu konfliktu, a ukraińcom jak najbardziej(żeby świat zwrócił uwagę).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie