bsam20 Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Napisano 26 Czerwiec 2014 Witam. Proszę o pomoc w ocenie oryginalności tarczy. Sam nie znalazłem, więc nie wiem. Podobno wyciągnięta z mułu. Odznaka odlewana. Odlew dokładny i wyraźne detale.
bsam20 Napisano 26 Czerwiec 2014 Autor Napisano 26 Czerwiec 2014 Tył. Do wąsów przyklejone jeszcze resztki papieru.
april_86 Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 wygląda na mosiądzowany cynk wrzucony do jakiegoś kwasu... coś tu śmierdzi
abcd Napisano 26 Czerwiec 2014 Napisano 26 Czerwiec 2014 W obecnym stanie to destrukt praktycznie bez wartości materialnej,jaki fałszerz postarzając kopię by ją niszczył ,chyba że się zapomniał i przesadził z chemią.
mario_loslau Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 Potwierdzam różne rzeczy się widuje ;p ;p tylko problem w tym że jak jest (przekombinowane) lub w zbyt złym stanie to bardzo ciężko określić oryginalność chyba że to faktyczny fake ;p
mario_loslau Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 tylko zastanawia mnie to w jak wpłynąłby ewentualny kwas na materiał ??
Czlowieksniegu Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 Podobno wyciągnięta z mułu"Muł świnia zjadł przez 60 lat blaszkę, a wełnę zostawił?Cham... nie mógł odwrotnie?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:25 27-06-2014
Kriczer Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 Workiz gapą podrabiają i na allegro sprzedają a co dopiero tarczki, lipna kopia trochę kwasu i mamy oryginał"
april_86 Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 abcd - właśnie po to fałszerz niszczy kopie bo wie, że ludzie myślą tak jak Ty :) i płacą dajmy na to 20% ceny oryginału, która i tak jest 10x wyższa niż cena kopii, którą zniszczył. Proste :)
bsam20 Napisano 27 Czerwiec 2014 Autor Napisano 27 Czerwiec 2014 To, że materiał został, a dalej korozja to ja wierzę. Sam osobiście znalazłem w rzece bagnet gdzie obok wżerów na powiedzmy 3mm były drewniane okładki. Stany zachowania z wody nie mają reguły. Każdy kto widział, to wie. Bardziej zastanawia mnie ten odlew zamiast wytłoczki. Też skłaniam się ku temu, że to fake, ale odlana i wykończona jest bardzo dokładnie i starannie. Kwas rozpuszcza papier, a tu są jego resztki.Ogólnie wykonanie dużo lepsze niż kopie, które widziałem.Stąd moje pytanie o ocenę do szanownego grona forumowiczów.
Pytanie
bsam20
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.