Witam! Chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji starego roweru mojego dziadka. Po obejrzeniu licznych stron w internecie moje podejrzenie padło na rower kamińskiego, jednak jest kilka drobiazgów, które nie do końca mnie przekonują, że to właśnie ten rower. Niemieckie siodełko firmy VEB Lederwarenfabrik, piasta Komet (widoczne na zdjęciach) oraz tylni odblask na błotniku, który jest zupełnie inny niż na rowerach kamińskiego (zdjęcie dołączę za kilka dni) . Rower umalowany na kolor wiśniowy. Koła mają obręcze metalowe z bordowym paskiem pośrodku oraz gumy z datą 1955r. Nie dam sobie uciąć głowy czy wszystkie części są oryginalne, czy może były zmieniane przez dziadka. Czekam na opinie jakiej firmy to według Was jest rower i jeśli znajdą się jakieś zdjęcia oryginałów to będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
Pytanie
Jessy
Witam!
Chciałabym prosić o pomoc w identyfikacji starego roweru mojego dziadka. Po obejrzeniu licznych stron w internecie moje podejrzenie padło na rower kamińskiego, jednak jest kilka drobiazgów, które nie do końca mnie przekonują, że to właśnie ten rower.
Niemieckie siodełko firmy VEB Lederwarenfabrik, piasta Komet (widoczne na zdjęciach) oraz tylni odblask na błotniku, który jest zupełnie inny niż na rowerach kamińskiego (zdjęcie dołączę za kilka dni) . Rower umalowany na kolor wiśniowy. Koła mają obręcze metalowe z bordowym paskiem pośrodku oraz gumy z datą 1955r. Nie dam sobie uciąć głowy czy wszystkie części są oryginalne, czy może były zmieniane przez dziadka.
Czekam na opinie jakiej firmy to według Was jest rower i jeśli znajdą się jakieś zdjęcia oryginałów to będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.