Skocz do zawartości
  • 0

ładunek saperski mina pułapka

konradoss

Pytanie

Napisano
Witam ostatnio widziałem przedmiot którego nigdzie nie mogę podpasować. Metalowa skrzynka niemiecka wymiary na oko ze 35cm wysokości 20 cm szerokości klapa u góry zapinana po 2 stronach z uchwytem do przenoszenia. Zaś na środku skrzynki prawdopodobnie mocowanie na zapalnik. Waga 6000g podana. W środku poukładane po bokach kostki ( z trotylem?) a na środku metal( mechanizm zapalnika uderzeniowy itp? )PRzeglądam od rana forum i nic podobnego nie widziałem nie posiadam zdjęć.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ewentualnie TM-39 LUB t-4 http://www.lexpev.nl/minesandcharges/sovietbalkan/russia/t4.html tylko drewniana płyta naciskowa zgniła?
Napisano
Najlepiej niech się pojawią fotki, bo tak będziemy zgadywać, to to, a to nie to, to nie jest dział z quizami tylko identyfikacja. Nie ma zdjęć, nie ma co się wysilać.
Napisano
Witam ostatnio widziałem przedmiot którego nigdzie nie mogę podpasować. Metalowa skrzynka niemiecka wymiary na oko ze 35cm wysokości 20 cm szerokości klapa u góry zapinana po 2 stronach z uchwytem do przenoszenia. Zaś na środku skrzynki prawdopodobnie mocowanie na zapalnik. Waga 6000g podana. W środku poukładane po bokach kostki ( z trotylem?) a na środku metal( mechanizm zapalnika uderzeniowy itp? )PRzeglądam od rana forum i nic podobnego nie widziałem nie posiadam zdjęć.
Napisano
riegelmine43 to całkiem co innego przejrzałem podany przez Ciebie Wikos link niestety nic podobnego nie znalazłem. Na dniach powinienem mieć jakieś zdjęcia owego przedmiotu to zapodam może kiedyś to komuś przeglądającemu forum uratuje żywota lub sprowadzi na ziemie przed zabawą w której stawką jest własne życie pozdrawiam.
Napisano
miejsce gdzie leży sama niemczyzna w ilościach hurtowych. 2 zdjęcie w pełni nie oddaje widoku zawartości po bokach to były kostki poukładane do samego dołu skrzynki tuszowy napis(zielony środek) 6000g.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie