piotrek vickers Napisano 6 Maj 2014 Autor Napisano 6 Maj 2014 Ostatnio mój kolega wykopał nieśmiertelnik wehrmacht, cały. Nie widziałem go jeszcze ale kolega twierdzi że w idealnym stanie.Ile można za niego zapłacić?
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 O Matko! A nie kojarzysz, że cena zależy głównie od tego jakiej jednostki żołnierz go nosił?
vis1939 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Pewno kompania piekarnicza itp,u nas innych przecie nie było:(
vis1939 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Ewentualnie rzeźnik,ale to już rarytas i kontrowersyjna rzecz,choć zarzekają się że wykonywali tylko rozkazy.
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Najbardziej hardkorowi byli podobno rzeźnicy z otenkopfa" ;)
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Panie i Panowie sobie tutaj dworują...A zapomnieli (?) wspomnieć, że znaczenie ma fakt, czy właściciel nada uwiązany za szyję do blachy...Wtedy już na wagę, jak w skupie, się nie liczy...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Te z właścicielem G..o warte , bo IPN może właściciela pociągnąć za konsekwencje. Najwięcej warte są kucharzy spadochronowych oddziałów pancernych oraz pancerniaków podwodnych.
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 A guzik- właściciel może udowodnić, że go kaput ci z czerwoną gwiazdą na szynelu...I wtedy ma szansę nie tylko na uznanie za bojownika o wolność, ale i na odszkodowanie.
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 No za czterdziesty piąty to mogą być pozwy zbiorowe ;)
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Yetti , zaraz zaraz. A skąd wiesz że właściciel nie miał np skośnych oczu? Albo ze nie mieszkał wcześniej w kraju mlekiem i miodem płynącym który niesie wsze ludom światowe oswobodzenie? Co wtedy?Pozdrawiam
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Bjar , nie fizjologuj. O treści blaszki nie rozmawiamy (bo nie podana), rozmawiamy o tym czy właściciel blaszki wykorzystał na strychu , czy własciciela wykorzystała swołocz z czerwoną gwiazdą :-)Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 On wykorzystał..Jego wykorzystali...Jacek- Tobie się wszystko z (wy)korzystaniem kojarzy?Ale ten Twój świat musi być prosty i klarowny...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Jak mawiał mój Dziadek , jestem już taki stary że nie pamiętam czy to ja wykorzystałem schowanych na strychu , czy to schowani wykorzystali mnie :-)albo jakoś tak
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Musi miałeś ciężkie dzieciństwo, a i dorosłość niekoniecznie fajna...Ale, żeby nie OT- dziadek był w Wehrmachcie?
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Oczy ma strasznie wytrzeszczone...Nie wiem- na wspomnienie strychu, czy zdjęcie na świeżo robione...Przy całym szacunku dla dziadka, który widzę, podobnie jak mój śp. pradziadek...
piotrek vickers Napisano 6 Maj 2014 Autor Napisano 6 Maj 2014 widzę że się nie dowiem, właściciela z blaszką podobno nie było zresztą nie jest to połówka tylko cała blaszka.
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 I właśnie Yetti okazałeś sie zwykłym parówkowym skrytożercom.A takim to ja osobiście mówię http://www.youtube.com/watch?v=Mo4WStjDUcY od 44 sekundy :-)PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:39 06-05-2014
piotrek vickers Napisano 7 Maj 2014 Autor Napisano 7 Maj 2014 2/feld-Ers.Batl.221 nr58. Tyle mi kolega napisał
piotrek vickers Napisano 7 Maj 2014 Autor Napisano 7 Maj 2014 20 zł? Dzięki, myślałem że z 50 będzie kosztował, a czegoś jeszcze po tym opisie można się dowiedzieć?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.