piotrek vickers Napisano 6 Maj 2014 Autor Share Napisano 6 Maj 2014 Ostatnio mój kolega wykopał nieśmiertelnik wehrmacht, cały. Nie widziałem go jeszcze ale kolega twierdzi że w idealnym stanie.Ile można za niego zapłacić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 O Matko! A nie kojarzysz, że cena zależy głównie od tego jakiej jednostki żołnierz go nosił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Pewno kompania piekarnicza itp,u nas innych przecie nie było:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Piekarz, orkiestrant albo kierowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Ewentualnie rzeźnik,ale to już rarytas i kontrowersyjna rzecz,choć zarzekają się że wykonywali tylko rozkazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Najbardziej hardkorowi byli podobno rzeźnicy z otenkopfa" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Panie i Panowie sobie tutaj dworują...A zapomnieli (?) wspomnieć, że znaczenie ma fakt, czy właściciel nada uwiązany za szyję do blachy...Wtedy już na wagę, jak w skupie, się nie liczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Te z właścicielem G..o warte , bo IPN może właściciela pociągnąć za konsekwencje. Najwięcej warte są kucharzy spadochronowych oddziałów pancernych oraz pancerniaków podwodnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 A guzik- właściciel może udowodnić, że go kaput ci z czerwoną gwiazdą na szynelu...I wtedy ma szansę nie tylko na uznanie za bojownika o wolność, ale i na odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 No za czterdziesty piąty to mogą być pozwy zbiorowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Yetti , zaraz zaraz. A skąd wiesz że właściciel nie miał np skośnych oczu? Albo ze nie mieszkał wcześniej w kraju mlekiem i miodem płynącym który niesie wsze ludom światowe oswobodzenie? Co wtedy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Tacy mieli charakterystyczne skróty na blaszkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Bjar , nie fizjologuj. O treści blaszki nie rozmawiamy (bo nie podana), rozmawiamy o tym czy właściciel blaszki wykorzystał na strychu , czy własciciela wykorzystała swołocz z czerwoną gwiazdą :-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 On wykorzystał..Jego wykorzystali...Jacek- Tobie się wszystko z (wy)korzystaniem kojarzy?Ale ten Twój świat musi być prosty i klarowny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Jak mawiał mój Dziadek , jestem już taki stary że nie pamiętam czy to ja wykorzystałem schowanych na strychu , czy to schowani wykorzystali mnie :-)albo jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Musi miałeś ciężkie dzieciństwo, a i dorosłość niekoniecznie fajna...Ale, żeby nie OT- dziadek był w Wehrmachcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Oczy ma strasznie wytrzeszczone...Nie wiem- na wspomnienie strychu, czy zdjęcie na świeżo robione...Przy całym szacunku dla dziadka, który widzę, podobnie jak mój śp. pradziadek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek vickers Napisano 6 Maj 2014 Autor Share Napisano 6 Maj 2014 widzę że się nie dowiem, właściciela z blaszką podobno nie było zresztą nie jest to połówka tylko cała blaszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 I właśnie Yetti okazałeś sie zwykłym parówkowym skrytożercom.A takim to ja osobiście mówię http://www.youtube.com/watch?v=Mo4WStjDUcY od 44 sekundy :-)PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:39 06-05-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Dowiesz się, ale pokaż zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 6 Maj 2014 Share Napisano 6 Maj 2014 Albo przepisz chociaż bicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek vickers Napisano 7 Maj 2014 Autor Share Napisano 7 Maj 2014 2/feld-Ers.Batl.221 nr58. Tyle mi kolega napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Maj 2014 Share Napisano 7 Maj 2014 Pewnie po 252 DP. Dychę-dwie możesz dać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek vickers Napisano 7 Maj 2014 Autor Share Napisano 7 Maj 2014 20 zł? Dzięki, myślałem że z 50 będzie kosztował, a czegoś jeszcze po tym opisie można się dowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Maj 2014 Share Napisano 7 Maj 2014 Ta, 50 to chyba z podbijaczami cen na allegro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.