Skocz do zawartości

dzisiejsze łowy

okon1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Patrzac na coś takiego zaczynam dochodzić do wniosku,że paru kolegów ma troche mało wyobrażni.Jak tu się po czymś takim dziwić,że ktoś zaostrza prawo i dobiera się do tyłka facetom z wykrywaczem, bo to nie dość, że złodzieje zabytków narodowych to jeszcze terroryści.Sami lejecie wodę na młyn swoim przeciwnikom. Pomimo tego ,że gdy się ma po kilkanaście lat i prokurator raczej nie będzie zbyt surowy,to jednak akurat nie zwalnia od MYŚLENIA.A może stnieje inna wersja tej sprawy?--W takim razie pozdrawiam wszystkich z komendy i stwierdzam w imieniu prawdziwych poszukiwaczy,że to jest CH.. nie znalezisko! J.
Napisano
witam
jak na stalową to rewelacyjny stan
z jakiegoś bagna wyciągnięta?
niestety ten typ amunicji trafia mi się tylko w stanie agonalnym :(
ale lepiej chyba nie zamieszczać na forum takich zdjęć bo ktoś może zrobić w prasie jakąś kolejną nagonkę.
w każdy razie gratuluję znaleziska
pozdrawiam
hey
Napisano

a tutaj na przykład 7,92 x 57 w stalowych łuskach lakierowanych na zielono ,nie wiem czy to widać ,ale jest to zielony lakier. Bicia od lewej :

43 eej St+ 2
44 hhw St+ 25

pozdrawiam!

bjar_1

Napisano
tak ta amunicja została wyciagnieta z bagna w okolicach kartuz na pomorzu.jest tam prawdopodobnie kilka skrzyn których nie udało sie do końca wysadzic rosjanom.
dla zainteresowanych podaje bicia
1
45
aux
st
Napisano
z powodu zlej pogody(deszcz)przerwałem łowienie.troche sie obawiam po miejscowi mówią że mają tez tam być pociski.wiem że kiedyś kumpel znalazł w okolicy tych bagien 24 mosiężne łuski od tygrysa,kto wie może........ .
może ktoś wie ile taka amunicja może być warta?
Napisano
Sprawdź w kodeksie karnym ile jest za nielegalny handel bronią i amunicją. Będziesz wiedział ile możesz za nią dostać, jak na razie podchodzi tylko pod nielegalne posiadanie.
Napisano
Mietek daj spokój bohaterom oni tak mają w młodym wieku.. do czasu, aż w domu pojawi się paru panów w mundurkach.Cudze tarapaty jeszcze nikogo niczego nie nauczyły. J.
Napisano
To jest tak do 8 lat, ale najczęściej dostaje się rok w zawiasach- za posiadanie. Samemu nie radziłbym tego kolegom dekować- wiercenie w stalówkach- i będzie po oczkach i paluszkach...

A zapomniałem oprócz wyroku obowiązkowy przepadek fantów i wykrywki, nawet jeśli nie jest własnością szczęśliwego" znalazcy fajerwerków.

Pzdr

szarobury
Napisano
do jacenty2004.skąd wiesz ile mam lat.myślisz że masz troche więcej postów i możesz krytykować kogo chcesz,troche kultury.
Napisano
Nie jest ważne ile ktoś ma lat , chodzi o to że umieszczanie tego typu zdjęć przyczynia się do powstawania takich przepisów jakie są obecnie , załużmy że przypadkowo wchodzi na tę strone ktoś kogo nie interesują te tematy , przegląda kilka postów i widzi kilka zdjęć z giwerami , amunicją i np pociskami moździeżowymi , w jego umysle odrazu powstaje stereotyp poszukiwacza-groźnego przestępcy ktury produkuje bombki , strzela z karabinów i terroryzuje ludzi .
pzdr
Napisano
o kolegi szaroburego .
Widze że prawnicy już tu wyrośli na tym forum.
I skad ta strata paluszków albo oczętów , a jak ktoś wierci po wyciągnięciu pocisku i wysypaniu prochu , to też straci te części ciała chyba że od od opiłka metalu z łuski .
wogóle to ostatnio czytając forum to dla początkujących poszukiwaczy może od razu z niechęcić np wątek z mundurem i profanacja ( dziwne że jak był wątek o wykopakach w rosji nikt się jakoś nie przejmował , rozkopywaniem mogił i posiadaniem w kolekcjach fantów po zmarłych żołnieżach )
lub teraz znalazł ktoś amunicje pokazał zdjęcie i odrazu 2000 porad i ostrzeżeń na temat co mu grozi lub co mu się stanie jak go policja dopadnie wcześniej tego nie było , a zdjęcia wykopków były od łusek po pociski , zapalniki granty itd.
Druga sprawa to ocenianie wieku po ilości postów , widze że i jasnowidzów dorobiliśmy się już .
a tak przy okazji jeśli chodzi o przepadek fantów to prosiłbym o sprecyzowanie bo z jakiej racji i na jakiej podstawie mają mi zabrać rzeczy nie podpadające ustawie , trzyli manierki hełmy , itd.
I może tak na koniec przestańmy się nawzajem obrzucać błotem oskarżeniami a zacznijmy zajmować się historią bo takich co na siłe chcieli uzdrowić świat było juz wielu , bo przekonań danego człowieka nic już nie zmieni , jak będzie chciał piłować amuinicje przeciwpancerną szlifierką kontową to napewno nie przekonają go do zmiany zdania nasze awantury na forum ( a w końcu nie poto te forum powstało chyba ) .
Pozdrawiam Rastcom
Napisano
mówisz o domoroslych saperach widzialem kiedys na cmentarzu w stegnie(mierzeja)mogile trzech kolegów.ci to byli młodzi.ciekawe co posiadaja ci co tak krytykują innych.pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie