Skocz do zawartości

Ktoś ostrzelał pomnik Czynu Powstańczego na Górze św. Anny

sniper_bob

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zwykła głupota smarkaczy, jak by musieli zapłacić za usunięcie farby, albo odpracować zamiatając ulice, to może by ich to rozumu nauczyło. Tylko czy głupotę można wyleczyć..
Napisano
Co do głupoty smarkaczy nie jestem przekonany. U mnie jeden z takich smarkaczy" regularnie na tablicy oznaczającej dzielnicę pisze jej niemiecką nazwę. (do 1978 roku była samodzielną miejscowością). W sumie w dzisiejszych czasach dwujęzyczne napisy miejscowości nie dziwią. Dziwne jest to, że opisuje ją nazwą ustaloną podczas 3 Rzeszy - przedtem nazywała się za bardzo po polsku - czyli Stodoll. Czy to brak wiedzy czy też celowe działanie?
Napisano
raczej celowo...
więcej jest przypadków gdzie niemieckie nazwy są zamalowywane ale jaki mają sens te podwójne tablice?? często te dwie nazwy różnią się tylko jedną literą
Napisano
mi nic do tego, która gmina chce to ma a ta która nie chce to nie ma... szkoda tylko tej kasy bo nic to nikomu nie daje ani tym co tu mieszkają ani tym co przyjeżdżają w gości, na urlop itp itd obojętnie czy z zachodu, wschodu, północy czy południa...
koniec tematu wątek nie o tablicach a o pomniku... ;)
pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie