zbyszek12315 Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 witam wpadły mi ostatnio takie oto stopki czy to od motocykla ? a jak tak to od jakiego ? dzięki
zbyszek12315 Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 na 1 i 2 zdjęciu jest ucho z otworem na sprężynę
butchcassiddy Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Miom zdanie jest to podstawka rowerowa. Wskazuje na to mocowanie na jedną śrubę oraz dwa wgłębienia na dolne rury ramy.
derkb Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 tak, to wyglada jak podstawka centralna motocyklowa,(stopki kojarzą sie z podnózkami) ze zdj wygląda to do jakiegoś motoroweru lub skutera
derkb Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 http://www.flickr.com/photos/44366233@N02/4614929429/na przykładzie niemieckiej setki przedwojennej miele do podobnych motocykli - motorowerów przedwojennych z konca lat 30 (i byc może tuż powojennych których rama jest podobna do rowerowych)aby stwierdzic dokładnie z jakiego modelu i firmy trzeba by konkretnie porównać - było bardzo duzo producentów takich jednośladów, nawet w przedwojennej Polsce
derkb Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 dalej na przykładzie miele (bo moga pochodzić z innej firmy produkujacej podobne jednoslady) na tym zdj widac mocowanie do ramy takie samo jak w podstawce id. do ramy typu owerowego"podnóżki kute lub odlewane (polski sokół 600 miał równiez kute lub odlewane - ale inne) ta podstawka to setka przedwojenna
krystiano Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Raczej nie od motocykla żeliwo jest kruche ja bym poszedł tropem jakiejś wagi albo nogi od podstawy urządzenia które było do tego przykręcone.Zakładam że takich stopek był dwie i podnóżki buły składane.
Pytanie
zbyszek12315
witam wpadły mi ostatnio takie oto stopki czy to od motocykla ? a jak tak to od jakiego ? dzięki
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.